Bakan Nebati: Yabancı bakana ben bu enflasyonla sokağa çıkıyorum siz yüzde 10'la çıkamıyorsunuz dedim

Bakan Nebati: Yabancı bakana ben bu enflasyonla sokağa çıkıyorum siz yüzde 10'la çıkamıyorsunuz dedim
Sokağa çıktıkları zaman vatandaşın gözlerinden ne demek istediklerini anladıklarını öne süren Hazine Bakanı Nureddin Nebati'nin, başka bir ülkenin bakanıyla enflasyonla ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler ise dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, A Haber’de konuk olduğu programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Nebati, enflasyona ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Biz büyümeden taviz vermiyoruz. Bundan taviz vermediğimiz için enflasyon biraz zaman alır. Emtia, petrol fiyatları çok yükseldi. 2021’de her şey yeşilken sarıya (yani kötüye) gitmeye başladı. Emtia, petrol piyataları şuanda gevşemeye başladı. Bizim en büyük problemimiz petrol. Dolayısıyla, emtia ve petrolün yüksek olması bizi enflasyonla mücadelede biraz yavaşlatıyor. Biz şuanda enflasyonla ilgili çok önemli adımlar atıyoruz. Bu piyasaya da yansıyor. Aralık ayından sonra bir sorunla karşılaşmazsak ocak ve şubat ayında enflasyon belirli bir seviyeye düşmüş olacak.

“VATANDAŞIN GÖZLERİNDEN BİZ NE DEDİĞİNİ ANLIYORUZ”

Ben siyasetten gelme birisiyim. Uzun süredir de Cumhurbaşkanımızın yakınındayım. Şimdi de Cumhurbaşkanımız ekonominin başına getirdi. Sokağa çıktığımızda en büyük avantajımızı söyleyeyim. Sokağa çıktığımız zaman biz vatandaşın gözlerinden ne dediğini anlıyoruz zaten. Bakışlarından anlıyorsunuz, duruşundan, söylemlerinden anlıyorsunuz. Türkiye’de siyasetçi sokağa çıkar. AK Parti siyasetçisi daha rahat çıkar. Ama Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesindeki bakan en rahat şekilde piyasaya çıkan kişidir. Bir kere bunun altını çizmek lazım… Çünkü ben sokağa çıktığım zaman 20 yıllık birikimimle çıkıyorum. 20 yıldır bu ülkede yapılmış olan şeylerle çıkıyorum. Vatandaş beni gördüğü zaman aslında Recep Tayyip Erdoğan’ı görüyor.”

“BEN BU ENFLASYONLA SOKAĞA ÇIKABİLİYORUM”

Programda Bakan Nebati, başka bir ülkenin bakanıyla yaptığı dikkat çeken enflasyon konuşmasını da anlattı.

Nebati, şu ifadeleri kullandı:

“Yabancı ülkenin bir bakanıyla sohbet ediyoruz; ‘sizin enflasyon çok yüksek’ dedi ben de doğru dedim. Biz bununla mücadele edeceğiz, bunu çözeceğiz, kararlıyız ama bakın ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum. Siz yüzde 10’luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz.”

İlgili Haberler