Vatandaştan, Bakan Kurum'a "Biz de insanca yaşamak istiyoruz"

Vatandaştan, Bakan Kurum'a "Biz de insanca yaşamak istiyoruz"
Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm mağduru bir vatandaş Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a “Biz de insanca yaşamak istiyoruz” dedi" dedi.

Hürriyet'ten Doğan Giritlioğlu'nın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ankara Mamak’taki kentsel dönüşümçalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve bürokratlarla toplantı yapan Bakan Kurum ardından Mamak Dutluk Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanını gezdi. Burada bir vatandaşla Bakan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. 

Kentsel dönüşüm talebinde bulunan mahalle sakini konuyla ilgili defalarca başvuruda bulunduğunu ancak çözüm alamadığını belirtti. Vatandaş derdini “Bize de yazık biz de vatandaşız. Biz de insanca yaşamak istiyoruz” sözleriyle anlattı.

Bakan Murat Kurum ise “En geç altı ay içinde burada temel atacağız. Atamazsak gelip dersin ki ‘sen böyle dedin geldin buraya konuştun ama yine yapmadınız.’ Gel yüzüme karşı söyle ben de görevimi bırakacağım” yanıtını verdi.