Vatandaştan, devlete 3 Milyar Lira

Vatandaştan, devlete 3 Milyar Lira
Maliye Bakanı Naci Ağbal, ÖTV düzenlemesine ilişkin, “Bu düzenlemenin bütçe gelirlerine 3 milyar liraya yakın bir gelir etkisi meydana getirebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Maliye Bakanı, TBMM’de basın mensuplarına otomobillerdeki yeni vergilendirme sistemine ilişkin açıklama yaptı ve soruları yanıtladı. Yeni düzenleme ile ne kadarlık bir gelir öngörüldüğüne ilişkin soruya Maliye Bakanı şu yanıtı verdi:

“Yapmış olduğumuz bir değerlendirme ve teknik bir çalışmaya göre yaklaşık olarak bu düzenlemenin bütçe gelirlerine 3 milyar liraya yakın bir gelir etkisi meydana getirebileceğini düşünüyoruz. Bu çalışmanın amacı doğrudan doğruya bütçeye gelir elde etme değil, herkesin yani sektörün içindeki yatırımcı, dağıtıcıların da herkesin ifade ettiği sistemin mevcut bozucu yapısını değiştirmek ve daha adaletli, piyasadaki araçların özelliklerini dikkate alan yeni bir vergilendirme sistemine geçmekti. Yapmış olduğumuz düzenlemedeki birinci önceliğimiz sisteminin düzeltilmesidir, gelir etkisi ikinci bir yan unsur olarak ortaya çıkmış oldu.” 

İlgili Haberler