Çeşitli sivil toplum örgütlerince düzenlenen mitinge katılanlar, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla yürürken, “Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı. Binlerce kişinin buluştuğu Tandoğan Meydanı’nın etrafındaki apartmanlarda oturanlar da evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayrakları astı.

Ulusal Güç Birliği Platformu’nun Ankara’nın Tandoğan Meydanı’nda düzenlediği Ulusal Egemenlik Mitingi onbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mitinge, Türkiye genelinde 500’ü aşkın kitle örgütü destek verdi

Çeşitli sivil toplum örgütlerince “Ulusal Egemenlik Buluşması” adı altında düzenlenen miting öncesinde Ulus’taki Birinci Meclis binası önüne çelenk konuldu. Toplumsal Güç Birliği Platformu temsilcisi Uluç Gürkan’ın çelenk koymasının ardından Anadolu Ulusal Uyanış ve Dayanışma Platformu temsilcisi Selda Talay Tosun da yaptığı açıklamada, çelenk koyma töreniyle “Ulusal Egemenlik Buluşması” nın resmen başlatıldığını söyledi. Miting için gelenler Tandoğan Meydanı’na, girişteki yollar üzerinde kurulan arama noktalarından geçerek alındılar. Mitinge katılanlar, Atatürk posterleri ve Türk bayrakları taşırken, “Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar attı. Konuşmalar öncesinde meydanda bekleyenlere Çanakkale Türküsü, İzmir’in Kavakları, Leylim Ley gibi türküler dinletildi. Miting için kurulan platform ve alanın çevresine Atatürk posterleri ve Türk bayrakları asıldı. Bu arada, meydanın etrafındaki apartmanlarda oturanlar da evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayrakları astılar. (anka)

Bayrağını kapan Tandoğan’a koştu
Genç, yaşlı, kadın, çocuk onbinlerce kişi, Tandoğan Meydanı’ndaki mitinge koştu. Türk Bayraklarıyla alanı dolduranlar hep birlikte attıkları çeşitli
sloganlarla ve söyledikleri şarkılarla
çoştu.

Mitingte sanatçı Ayten Alpman “Arkadaş” ve “Bir başkadır benim memleketim” isimli parçalarını seslendirdi