Vebitcoin’in CEO'su İlker Baş’ın ilk ifadesi ortaya çıktı: Aylık gelirim 1 milyon 500 bin lira

Vebitcoin’in CEO'su İlker Baş’ın ilk ifadesi ortaya çıktı: Aylık gelirim 1 milyon 500 bin lira
Gözaltına alınan Vebitcoin'in 'Baron' lakaplı CEO'su İlker Baş’ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Baş’ın, ifadesinde aylık gelirinin 1 milyon 500 bin lira civarında olduğunu söylediği öğrenildi.

Kripto para işlem platformu Vebitcoin.com, içine girdiği finansal zor durumdan dolayı faaliyetlerine son verdiğini açıkladı.

Olayın ardından İlker Baş ile birlikte ''Hanımağa'' lakaplı eşi Güliz Baş ve şirketin 2 çalışanı gözaltına alındı.

''AYLIK GELİRİM 1 MİLYON 500 BİN LİRA CİVARINDA''

Vebitcoin''in faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi''nce gözaltına alınan şirketin ’Baron’ lakaplı CEO''su İlker Baş (41), polisteki ifadesinde aylık gelirinin 1 milyon 500 bin lira civarında olduğunu söyledi.

İfadesinde, şirketine ait site üzerinden coin alış-satışına aracılık ederek komisyon olarak tabir edilebilecek şekilde kar sağladığını belirten İlker Baş, "Site faaliyet alanı ve işleyişi bu şekilde devam ediyor. Aylık gelirimden 15 bin lirayı aile ihtiyaçlarım için, kalanının yine şirket için kullanmaktaydım. Söz konusu şirketimin haricinde başka herhangi bir gelir kaynağım bulunmamaktadır. Şirketimde 90 binin üzerinde kayıtlı kullanıcı bulunuyor. Şirketin işlem hacmi aylık ortalama 600 milyon ile 800 milyon lira arasında değişmekte olup bunun binde 2''sini komisyon olarak alıyorum. Eşimin herhangi bir geliri bulunmuyor" dedi.

2018 yılı Haziran ayında şirketine saldırıda bulunulduğunu ve müşterilerin bakiyeleri olan bugünün rakamlarıyla 200 milyon lira değerinde kripto paranın çalındığına da ifadesinde yer veren İlker Baş, "Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili suç duyurusunda bulundum. Ancak dosya henüz sonuçlandırılamadı" diye konuştu.

İlgili Haberler