Vekiller dahil herkes alıyor Diyanet “harama yakın” diyor

Vekiller dahil herkes alıyor Diyanet “harama yakın” diyor
Diyanet, 12 milyon emekli başta olmak üzere herkesin aldığı banka promosyonları için ‘Harama Yakın’ açıklaması yaptı. Milletvekillerinin de maaşlarına ek olarak, geçtiğimiz ocak ayında 9 bin 600 lira promosyon yatırılmıştı.

Diyanet Dergisi'nin “Diyanet'e Soralım” bölümünde “Banka promosyonu caiz midir” sorusuna “İşleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları ve ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur” cevabı verildi.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün derlediği habere göre; kamu kurum ve kuruluşlarının, çalışanlarının ücret ve maaşlarını anlaşmalı herhangi bir bankadan alabileceğine dikkat çekilen yazıda şu görüşlere yer verildi: “Bankaların, bu hizmetleri yürütme konusunda kurum ve kuruluşlarca kendilerinin tercih edilmesi karşılığında, gerek kurum ve kuruluşlara gerekse çalışanlarına vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir.”

VEKİLLERE 9 BİN 700 LİRA ÖDENMİŞTİ

Milletvekillerinin maaş ihalesini kazanan Halkbank, her yılın ilk ayında vekillere maaşlarının yüzde 45’i ile 53’ü arasında nakit promosyon ödemesi yapıyor. Vekiller, geçtiğimiz ocak ayında maaşlarına ek olarak 9 bin 700 lira promosyon ödemesi almıştı. 600 faal ve çok sayıda emekli vekil, diyanetin ‘harama yakın’ açıklaması yaptığı promosyon ödemesinden faydalanmıştı.

İlgili Haberler