Veli Ağbaba: “Bakanlıkları tarikatlara pay ederseniz…”

Veli Ağbaba: “Bakanlıkları tarikatlara pay ederseniz…”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ortaya çıkan görüntülerine tepki göstererek, “Bakanlıkları tarikatlara pay ederseniz Türkiye’ye yazık olur. Bunun sonuçlarını 15 Temmuz’da acı biçimde gördük” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün bir tarikat şeyhinin elini öptüğü görüntülerle ilgili  “Bakanlıkları tarikatlara pay ederseniz Türkiye’ye yazık olur. Bunun sonuçlarını 15 Temmuz’da acı biçimde gördük” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Darende CHP İlçe Başkanlığının olağanüstü kongresine katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada, Kürecik Füze Kalkanı tartışmasına değinen Ağbaba, “Biz söyleyince sessiz kalanlar, Erdoğan söyleyince ‘Kalkan kapatılsın’ demeye başladılar. Aynı sözü biri söyleyince yanlış kabul ediyorsun bir başkası söyleyince doğru kabul ediyorsun. Böyle olur mu?” dedi.

Ağbaba, her 3 gençten 1’inin işsiz olduğunu, 95 ülkenin nüfusundan fazla işsiz olduğunu kaydederek, “Niye? Çünkü üretemiyoruz. Türkiye üretimden koptu, Türkiye ranta teslim oldu. Bunu Malatya’da da görüyoruz” diye konuştu.

Tank-Palet Fabrikası’nın satışının vatana ihanet olduğunu belirten Ağbaba şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir birimi Katar Silahlı Kuvvetleri’nin emrine verilmiştir. Bu vatana ihanettir. Sen TSK’nın bir birimini para için, çıkar için başka bir ülkenin emrine veremezsin.”

Ağbaba, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün bir tarikat şeyhinin elini öperken çekilmiş görüntüleri şöyle eleştirdi:

“Adalet Bakanı Suriyeli bir tarikatın liderinin elini öpüyor. Belki o tarikata mensup olabilirsin ama sen Adalet Bakanısın. İnsanlar dinini yaşasın ama devleti tarikatlara teslim etmeyin. Bakanlıkları tarikatlara pay ederseniz Türkiye’ye yazık olur. Bunun sonuçlarını 15 Temmuz’da acı biçimde gördük.”