Veli Ağbaba'dan asgari ücret tepkisi

Veli Ağbaba'dan asgari ücret tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2020 yılı için belirlenen asgari ücrete tepki göstererek, "Sayın bakan ne diyor çalışanlarımızın emeğini koruduk diyor. Bu laf işçi ile emekçi ile asgari ücretle geçinen herkes için alay etmektir, dalga geçmektir” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 yılı için asgari ücreti 2 bin 324 TL 70 kuruş olarak açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, iktidarın açıkladığı asgari ücrete, "Dün asgari ücret açıklandı. 2.324 TL olarak açıklandı. Gıdaya yüzde 54, elektriğe yüzde 71 , doğalgaza yüzde 58, vergi, ceza ve harçlara yüzde 22.8 zam geliyor asgari ücrete yüzde 15 zam geliyor" diyerek tepki gösterdi.

"KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

"Bu asgari ücretin kabul edilmesi mümkün değil" diyen Ağbaba, "Bizim ülkemizde asgari ücret maalesef olağan ücret olmuştur. Hollanda'da asgari ücret ile çalışan insan sayısı  yüzde 3, İspanya'da yüzde 1, Belçika'da yüzde 0, Yunanistan'da yüzde 7.7 Fansa’da % 8.4 asgari ücretle çalışan sayısı oranı Türkiye’de ise tam % 43. her çalışanın neredeyse yarısı asgari ücretle geçimini sağlıyor. Bu asgari ücretin kabul edilmesi mümkün değildir" dedi.