Veliaht tartışmalarında bomba gelişme: Bahçeli sahip çıktı, MHP kurmayları Soylu’ya kapıları kapattı

Veliaht tartışmalarında bomba gelişme: Bahçeli sahip çıktı, MHP kurmayları Soylu’ya kapıları kapattı
Uzun süre Ayhan Bora Kaplan olayı ile anılan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı 'destek' açıklaması gündem olmuştu. O açıklamaların ardından Soylu için yapılan 'veliaht' yorumlarına MHP kurmaylarından yanıt geldi.

Ankara’da yer altı dünyasında 'Kaplan' grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz gecesi eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ellerinde kalaşnikof silahlarla TRT önünde verdikleri pozla gündeme gelen çetenin lideri Ayhan Bora Kaplan ve Süleyman Soylu uzun süre gündemden düşmedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ise eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında destek açıklamasında bulundu.

“MHP, SOYLU’NUN SONUNA KADAR ARKASINDADIR”

Bahçeli, ‘Ayhan Bora Kaplan’ soruşturması ile anılan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için “Sayın Süleyman Soylu Türk milletine mal olmuş, bakanlığı döneminde koltuğunda bir saniye oturmayarak dağ tepe demeden dolaşmış, bölücü terör örgütüne kök söktürmüştür. Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi vefanın ve siyasi ahlakın bir gereği olarak Sayın Süleyman Soylu'nun sonuna kadar arkasındadır.” ifadelerine yer verdi.

Bahçeli’nin her defasında Soylu’ya sahip çıkması ‘veliahtı mı’ tartışmalarına yol açtı.

“VELİAHT GÖSTERMEK GİBİ BİR DURUM OLMAZ”

Hürriyet yazarı Hande Fırat bugünkü yazısında ‘veliaht’ iddialarına MHP’li kurmaylardan yapılan yorumu aktardı.

Televizyon programlarındaki yorumlara Bahçeli’nin canının sıkıldığını belirterek, Soylu için gazeteci Fatih Portakal tarafından yapılan “veliaht” yorumu için de MHP’li kurmayların, “Bu durumun ardında Bahçeli’nin yerine veliaht gösterdiği yorumlarını yapanlar, yanılmaktadır. MHP’nin yapısını bilen bilir, bu bünyede veliaht göstermek gibi bir durum olmaz” dediğini kaleme aldı.

Kurmaylar, MHP’nin Süleyman Soylu’yu özellikle terör örgütlerine verdiği mücadeleden dolayı sevmekte ve desteklemekte olduğunu aktardı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar