Veliler paraları ödemeye başladı ama Bilim Kurulu uzaktan eğitimde ısrarlı! Özel okullar muamması

Veliler paraları ödemeye başladı ama Bilim Kurulu uzaktan eğitimde ısrarlı! Özel okullar muamması
Yeni tip korona virüs(Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında Bilim Kurulu Üyeleri önümüzdeki eğitim-öğretim sezonunu uzaktan eğitim olarak planlıyor.

Odatv’nin haberine göre, Kovid-19 salgını nedeniyle okullarda uzaktan eğitim verilmişti. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından okulların açılacağı tarih MEB tarafından belirlendi.

81 ile gönderilen genelgede okulların 31 Ağustos 2020'de açılacağı, 18 Haziran 2021'de kapanacağı bildirildi.

Bu açıklamayla beraber özel okulların da durumu merak konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Verilere bakarız, Ağustos sonu, Eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkânımız fazlasıyla var. İsteyen özel okul 15 Ağustos'ta faaliyet başlayabilir" dedi.

Ziya Selçuk'un açıklamasından sonra kafalar daha da karıştı. Zira son dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de artan vaka sayıları yeni bir önlemlerin ve tedbirlerin habercisi olduğunu ifade ediyor.

Özel okullar üzerinde muamma ve belirsizlik sürerken, veliler de nasıl davranacağını kestiremiyor.

Bilim Kurulu kulislerinden edinilen bilgilere göre, Kurul Üyeleri önümüzdeki sezonu uzaktan eğitim olarak planlıyor. Bu durumda özel okulların normal eğitim yapacakmışçasına okul için öğrenci velilerinden ücretler toplaması tartışmalara neden olurken, konuyla ilgili olarak hem muhalefetin hem de iktidarın sessizliği de dikkat çekiyor.

Kendisi de bir özel okul sahibi olan Ziya Selçuk, önümüzdeki dönemin ortalarında ya da ödemelerin yapılmasından sonra alınacak bir "uzaktan eğitim" kararıyla oluşacak olan velilerin mağduriyeti için ne yapmayı düşünüyor?

Anlaşılan o ki, özel okul karmaşası bir süre daha sürecek ve tartışılacak gibi duruyor.