Venezuela Hava Kuvvetleri'nden muhalif lidere destek

Venezuela Hava Kuvvetleri'nden muhalif lidere destek
Venezüella Hava Kuvvetleri’nden Stratejik Planlama Direktörü General Francisco Esteban Yanez muhalif lider Guaido’yu ‘devlet başkanı vekili’ olarak tanıdığını açıkladı.

Venezüella Hava Kuvvetleri’nden Stratejik Planlama Direktörü General Francisco Esteban Yanez, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu ‘devlet başkanı vekili’ olarak tanıdığını açıkladı.

Yanez, Twitter’de yayınlanan videolu açıklamada, “Bugün, bir vatansever ve demokrat olmaktan duyduğum gururla, milletvekili Juan Guaido’yu Venezüella devlet başkan vekili olarak tanıdığımı bildiriyorum ve buna uygun olarak emirlerini yerine getirmeye hazır olduğumu ilan ediyorum” dedi.

Euronews'in haberine göre sosyal medyada bir video yayınlayan General Francisco Yanez, diğer ordu yetkililerine Maduro'yu terk etmesi çağrısında bulundu. Francisco Yanez, sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda Devlet Başkanı Maduro'ya olan bağlılığına son verdiğini ilan etti.

Venezüella Hava Kuvvetleri Komutanlığı, söz konusu generali 'hain' ilan etti.

Havacı general Yanez, Venezüella hava kuvvetleri komutanlığının resmi sitesinde 'Hava Kuvvetleri Stratejik Planlama Birimi Başkanı' olarak geçiyor.

ABD PROTESTO EDİLDİ

ABD’nin Venezuela’ya karşı uygulamaya koyduğu yaptırımlar ve kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido’yu tanıması İsviçre’nin Cenevre kentinde protestoya neden oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nin önünde sivillere yönelik silahlı şiddete karşı olmayı sembolize eden Kırık Sandalye Heykeli’nin etrafında toplanan yaklaşık 100 kişi ABD yönetimine tepki gösterdi.

Venezuela’nın BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jorge Valero burada yaptığı konuşmada, ABD yaptırımlarına karşı sonuna kadar direneceklerini söyledi.

Valero, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya destek veren ülkelere teşekkür etti.

Protesto gösterisine İsviçre Sosyal Demokrat Partisi üyeleriyle, Arjantin, Şili, Kolombiya, Küba, Nikaragua ve Kolombiya gibi ülkelerden sivil toplum kuruluşu temsilcileri destek verdi.

Protestocular gösteri boyunca anti-emperyalist sloganlar attı. “Venezuela için barış ve dayanışma”, “Venezuela’da darbeye hayır”, “Kalbimiz Başkan Maduro ile”, “ABD’nin Venezuela’da karşı saldırganlığını durdurun”, “Venezuela'dan elinizi çekin” ifadeleri yer alan döviz ve pankartlar açtı.

İlgili Haberler