Venezuela'da kriz sürüyor!

Venezuela'da kriz sürüyor!
Venezuela'da 3'üncü gününe giren ve halen tam olarak düzeltilemeyen elektrik kesintilerinden dolayı Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez; okullar, devlet daireleri ve özel iş yerlerinde de çalışma yapılmayacağını duyurdu.

Venezuela'da kriz sürüyor!

Tarihinin en ciddi siyasi krizini yaşayan Venezuela'da cuma günü akşam saatlerinde başlayan ve tüm ülkeyi karanlıkta bırakan elektrik kesintisi özellikle başkent Caracas'ta kısmi düzeltilmeler dışında devam ediyor. Venezuela'da 3'üncü gününe giren ve halen tam olarak düzeltilemeyen elektrik kesintilerinden dolayı Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez, bugün ülkede okullar, devlet daireleri ve özel iş yerlerinde de çalışma yapılmayacağını duyurdu. Devlet dairelerinin yanı sıra fabrika ve alışveriş merkezleri gibi özel iş yerlerinde de çalışma yapılmayacağını belirten Rodriguez, ülkedeki iletişim ve internet erişimini dahi sekteye uğratan kriz karşısında galip geleceklerini ifade etti.

YAĞMALAR DOLAYISIYLA 50'DEN FAZLA GÖZALTI

Öte yandan, Caracas'ın Baruta bölgesinde ise bir alışveriş merkezindeki süpermarket genç bir grup tarafından yağmalandı. Ülke basınındaki haberlere göre özellikle gıda malzemelerinin yağmalandığı olay sonrası Bolivarcı Ulusal Polis (GNB) mensupları 50'den fazla kişiyi yakaladı.

HASTANELERDE 18 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ​

Hastanelerde ise yaşamını yitirenlerin sayısı ve bu kişilerin elektrik kesintisinin bir sonucu olarak ölüp ölmediğine dair farklı açıklamalar yapılıyor. Muhalif AN Milletvekili Jose Manuel Olivares, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni doğan bir bebeğin de aralarında bulunduğu 18 kişinin elektrik kesintisi ile ortaya çıkan duruma bağlı olarak hastanelerde hayatını kaybettiğini öne sürdü. Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado ise VTV'ye yaptığı açıklamada elektrik kesintisinden ötürü ölümler yaşandığı yönündeki haberleri reddetti.