Venezuela’da uyuşturucular beyaz peynirin içinde yakalanmıştı

Venezuela’da uyuşturucular beyaz peynirin içinde yakalanmıştı
Sedat Peker’in iddiaları ve Binali Yıldırım’ın açıklamaları sonrası gazeteci Nevşin Mengü Türkiye'nin 2020'de Venezuela'dan beyaz peynir ithal edebileceğini açıklamasının ardından Venezuela’da Ekim 2020'de peynire gizlenmiş kokain yakalandığı haberinin yeniden gündeme geldiğini açıkladı.

Venezuela’da uyuşturucular beyaz peynirin içinde yakalanmıştı. Gazeteci Nevşin Mengü paylaştı

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Sedat Peker, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın uyuşturucu güzergahını belirlemek için Venezuela’ya gittiğini iddia etti.

Peker videoda, “Bu kokainle ilgili hikayenin gerçeğini anlatayım. Önceden Kolombiya üzerinden geliyordu, en son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı. Daha sonra yeni bir güzergah çalışması, çünkü Amerika uyuşturucuyla mücadelede çok baskın karakter devamlı üstlerinde, orada sistemi devam ettiremeyeceklerini anlayınca 800 km Venezuela ile sınırları var. Venezuela üzerinden yeni adres. Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Eski Başbakanımız Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım Bey. Bu senenin başında Ocak ayında gitti 4 gün kaldı, Şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var Venezuela’nın en büyük limanı." İfadelerini kullandı.

İddia üzerine açıklama yapan Binali Yıldırım ise, oğlunun Venezuela’da ihtiyaç sahiplerine sağlık ekipmanı yardımında bulunmak için gittiğini söyledi.

Binali Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakaret, en büyük yanlışlıktır. Tümüyle reddediyoruz. Bu olsa olsa ‘çamur at, izi kalsın’ türünden bir suçlamadır. Unutmayalım ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir.

Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde Covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı bundan ibarettir.

O esnada Venezuela’da seçim olduğu için Türkiye dostluk grubu da oradaydı. O münasebetle onlarla da birlikte oldu. Bazı sosyal medya paylaşımlarında resmi heyetle gittiği ifade ediliyor. Bu gerçek dışıdır. Yanlıştır. Kendi imkanlarıyla, kendi biletini alarak masraflarını karşılayarak o ziyareti gerçekleştirmiştir.

Gündeme bomba etkisi gibi düşen açıklamalar sonrasında gazeteci Nevşin Mengü, Türkiye''nin 2020''de Venezuela''dan beyaz peynir ithal edebileceğini açıklamasının ardından Venezuela’da Ekim 2020''de peynire gizlenmiş kokain yakalandığı haberi yeniden gündeme geldiğini açıkladı.

Türkiye, Venezuela’dan içinde peynirin de olduğu binlerce ton tarım ve gıda ürünü ithal etmek için karar çıkarmıştı.

Venezuela''dan sıfır gümrükle ithal edilebilecek ürünler arasında Türkiye''de de üretilen taze peynir, pirinç, yulaf, ayçiçeği tohumu dahil çok sayıda ürün olması dikkat çekmişti. Türkiye’de üretilen ürünlerin ithal edilmesi eleştiri konusu olmuştu.

 

İlgili Haberler