Vicdanlarınıza sesleniyorum

Tam adını yazamıyorum.

Çünkü 12 yaşındaydı E.S...

Daha çocuktu. İnanılmaz zekiydi. Geleceğe dair büyük umutları vardı.

2015 yılı yaz tatilinde, sabahları Adana'da bir camide Kur'an kursuna gidiyordu. Kursun hocası 2 kardeşinin ismini koyacak kadar aileye yakın olan cami imamı M.D...

Aileye o derece yakın yani.

E.S. yine bir Cuma günü camiye temizlik için yardıma gittiğinde İmam M.D. kendisini depoya gönderip elektrik süpürgesinin torbasını getirmesini istedi.

E.S. kabul etti depoya gitti. Ardından depoya İmam M.D. girdi ve E.S.'ye cinsel tacizde bulundu. Çocuk korkudan bir süre yaşadıklarını kimseye anlatamadı.

Liseye yatılı olarak devam ederken 2017 yılında yaşadığı olayı artık kaldıramadı ve durumu yatılı okuduğu okulun rehber öğretmenine anlattı. Rehber öğretmen hiç zaman kaybetmedi. Suç duyurusunda bulundu. Genç kızın ifadesi alındı. İmam M.D. tutuklandı ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame düzenlendi.

İğrenç olayın yaşandığı ilçeye en yakın ağır ceza mahkemesinin olduğu Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor duruşması.

İddia o ki imamın ailesi E.S.nin ifadesini çürütmek için her şeyi yaptı. Genç kız "Depo karanlıktı sadece kapısı vardı" dediği için depoya pencere yaptırdılar, şahitler buldular, siyasi güçleri devreye soktular.

Böylelikle genç kızın iftira attığını iddia ettiler. Hatta mahkemede sanık avukatları genç kızın gülerken bir resmini gösterip, "Bakın bu çocuk istismara uğramış mı?" diye sordu.

Sonuç ne mi?

İmam M.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı...

Genç kız, imamın serbest bırakıldığını öğrenince yıkıldı. İyi olmayan psikolojisi daha da beter duruma geldi ve intihar girişiminde bulundu. Bu süre içerisinde bir kez daha intihar etmek istedi. Ailesi kızlarının ikinci kez canına kastetmesinden dolayı başucunda nöbet tutmaya başladı.

E.S., davanın 3. duruşmasına katıldı.

Şunları söyledi:

"Benim önceki duruşmaya gelmememin nedeni bu olaylardan etkilenmiş olmamdır. Psikolojimin daha da bozulmasını istemedim. Daha sonra şahsın serbest bırakıldığı haberini aldığımda sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırıldım. Okulda derslerim düştü, hayatta kimseye güvenim kalmadı. Bu yaşta bu davranışlara maruz kaldım. Ben düşmanım olmayan birine neden iftira atayım, sanık zaten benim ablamın ve ağabeyimin ismini koyan kişi ailemize yakındı, ben böyle bir insana neden iftira atayım? CİMER'den de yazdım. Adalet istiyorum."

Yargılama sonunda Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi ve Erdemli Devlet Hastanesi'nden genç kızın tedavi süreçleri ile ilgili yazı istenmesine karar veren mahkeme heyeti, mağdur avukatlarının tüm tepkisine rağmen sanığın yeniden tutuklanması taleplerini reddetti. Sanığın adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar veren heyet duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Mağdur ailenin avukatı Semra Kabasakal yaptığı açıklamada ise "Tüm taciz dosyalarında asıl olan, mağdur çocuğun beyanlarıdır. Ancak eldeki delillerle ve yapılan araştırmalara rağmen maalesef siyasi özelliklerin ağır basması nedeniyle(!) bir kız çocuğunun hayatı karartılmak üzeredir. Bu çocuğu kurtarmamız lazım. Bunu da bu şahsı yeniden tutuklayarak ona hak ettiği cezayı vererek yapabiliriz. Bunu yapmadığınız sürece bu çocuğumuzun hayatı elden gidiyor" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de 10 Aralık 2018 tarihinde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması için bir soru önergesi verdi.

Önergede olayı anlattı ve şunları sordu:

1 - Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Doğru ise bahsi geçen imam M.D. neden tutuklanmamaktadır? İstismara uğrayan 12 yaşındaki E.S'nin beyanı neden dikkate alınmamaktadır?

2 - Bahsi geçen imam M.D. hakkında, başka cinsel taciz ve istismar iddiası bulunmakta mıdır? Bu kişi halen görevine devam etmekte midir?

3 -İddialar, deliller ve ifadeler ışığında yargı süreci ne aşamadadır? Delillerin karartıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu karartmayı yapan kim ya da kimlerdir?

4 - İmam M.D.'nin herhangi bir siyasi partiye üyeliği bulunmakta mıdır? Siyasi ilişkilerini kullanarak olayı ört bas ettiği doğru mudur? Doğru ise kimler bu bahsi geçen kişiye kol kanat germektedir?

5 - M.D.'nin üyesi bulunduğu derneğin adı ve amacı nedir? Bu dernek hangi faaliyetleri sürdürmektedir? M.D.'nin bu dernek aracılığı ile para topladığı iddiaları doğru mudur?

6 - E.S.'nin sosyal hayata sağlıklı bir şekilde katılması ve eğitimini uygun koşullarda devam ettirmesi için ne tür önlemler alınmış ya da alınmaktadır?

Cevabın takipçisi olacağız...

Gün geçmiyor ki çocuklara yapılan cinsel istismar haberleri duyulmasın. Kimi haber oluyor, kimisinin sessiz sedasız şekilde üzeri örtülüyor. E.S.'yi tanımıyorum ama yaşadıklarını öğrendiğimde bir kız babası olarak yüreğim kaldırmadı, nefesim kesildi.

Davası 20 Mart 2019'da..

O gün duruşma salonunda olacağım. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da istismara uğramış tüm çocuklarımızın her daim yanında olup sesleri olmaya çalışacağım.

 

Yazarın Diğer Yazıları