Vicdanlı polis üşüyen çocuğa ceketini verdi

Vicdanlı polis üşüyen çocuğa ceketini verdi
Adana'da uygulama noktasından bisikletle geçen 16 yaşlarındaki çocuk soğuktan üşürken polis ekibine sığındı. Polis memuru Razaman Yıldırım, üşüyen çocuğun ayaklarında çorap olmadığını ve üzerinde bir mont olmadığını görünce kendi montunu çıkartıp çocuğa giydirdi. Bu sırada yoldan geçen vatandaşlar olayı kameraya alıp sosyal medya hesaplarından paylaştı. Yıldırım'ın bu hareketi takdir edildi.

DHA’nın haberine göre, Adana’da uygulama noktasından bisikletiyle geçen 16 yaşlarındaki çocuğun üşüdüğünü gören polis memuru Ramazan Yıldırım, üzerindeki montunu çıkartıp giydirdi.
Bir vatandaşın o anları fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaşmasının ardından, Yıldırım’ın bu davranışı büyük takdir gördü.
Çocuğun görev sırasında yanlarına gelerek kendilerine sığındığını söyleyen Yıldırım, Kendisini ifade edemiyordu. Ayaklarında çorap olmadığını gördüm ve üşüdüğü için montumu çıkartıp giydirdim’’ dedi.

Eski Müze kavşağında perşembe günü uygulama yapan polis ekipleri, karşı şeritten bisikletiyle kaldırımda ilerleyen bir çocuğun üzerinde montu, ayağında çorabının olmadığını gördü.
Polis ekipleri, yanlarına gelen çocuğun üşüdüğünü gördü. Bu sırada polislerden Ramazan Yıldırım, üzerinde bulunan polis montunu çıkartarak çocuğun üzerine giydirdi.
O anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla çekilerek sosyal medya platformunda paylaşıldı.
Fotoğraflar kısa sürede çok sayıda beğeni görürken, sosyal medya kullanıcıları bu davranışlarından dolayı polis memuru Ramazan Yıldırım’a teşekkür etti.

‘SOĞUKTA ÜŞÜDÜĞÜNÜ  GÖRÜNCE MONTUMU VERDİM’
Üşüdüğü için montunu çocuğa veren Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Ramazan Yıldırım, görev sırasında çocuğun yanlarına gelerek sığındığını belirtti. Yıldırım, '‘İlk başta kendini ifade edemedi. Polis aracımızı gösterdi.
Sorduğumda adını ve soyadını ibraz edemeyince kendini ifade edemediğini anladım. Telsizle anons geçerek Çocuk Şube Müdürlüğü'nden ekip istedim.
Ayağında terlik vardı ama çorabı yoktu. Üşüdüğünü anladığımda üzerimde bulunan montu çıkartarak ona giydirdim.
Ekipler gelene kadar kendisini muhafaza altına aldım. Ekiplerimiz geldiğinde ailesine ulaşıp kendisini teslim etti
’’ dedi.

sogukta-usuyen-cocuga-montunu-veren-polis-memuru-o-anlari-anlatti-2570-dhaphoto2.jpg

'SENİ POLİSE VERİRİM' ALGISI YANLIŞ

Ebeveynlerin çocuklarını küçük yaşta yaramazlık yaptıklarında ‘Seni polise veririm’ gibi algının yanlış olduğunu söyleyen Yıldırım; 
Eğer bu fotoğraftaki kardeşimiz küçüklüğünde korkutulmuş olsaydı, belki gelip bize sığınmazdı. Eğer ailelerimiz çocuklarını polise güven duyulması konusunda yetiştirirse, bir gün çocukların başlarına bir şey geldiğinde en ufak bir şeyde bize sığınırlar’’ diye konuştu.

sogukta-usuyen-cocuga-montunu-veren-polis-memuru-o-anlari-anlatti-2570-dhaphoto3.jpgsogukta-usuyen-cocuga-montunu-veren-polis-memuru-o-anlari-anlatti-2570-dhaphoto4.jpg