Vine kurucusu ölü bulundu! Colin Kroll kimdir?

Vine kurucusu ölü bulundu! Colin Kroll kimdir?
Bir dönem sosyal medya uygulamalarına damgasını vuran popüler video paylaşım sitesi Vine kurucusu Colin Kroll ölü bulundu. Peki, Colin Kroll kimdir? İşte detaylar...

Vine uygulamasının kurucusu Colin Kroll New York'taki evinde ölü bulundu. Peki, Colin Kroll kimdir?  ABD basınında yer alan haberlere göre, bir ihbar üzerine polis, Colin Kroll'un Manhattan'ın SoHo bölgesindeki dairesine gitti. Polis, dairede 34 yaşındaki Kroll'un cesedini bulurken, ölüm nedeninin aşırı dozda uyuşturucu kullanımı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Kroll'un geliştirdiği Vine uygulaması, 6 saniyelik kısa videolar paylaşılmasına olanak sağlıyordu. Vine, 2012 yılında Twitter'a satılmış geçen yıl da kapatılmıştı. Kroll'un da kurucuları arasında olduğu, HQ Trivia adlı bilgi yarışması oyunu, 2017 Ağustos ayında piyasaya sürülmüş ve oyun yoğun ilgi görmüştü.

VİNE KURUCUSU COLİN KROLL KİMDİR?

Kroll, 2012 yılında Dom Hofmann ve Rus Yusupov ile Vine isimli video paylaşım platformunu kurmuştu ve 2012 sonunda Twitter tarafından satın alınmıştı.

Kroll ayrıca HQ Trivia'nın kurucu ortağı olmuş ve 2015 yılında şirketin CEO'su seçilmişti.

Trivia oyununda kullanıcılar, canlı olarak günde iki kez gerçekleştirilen yarışmada giderek zorlaşan soruları cevaplayarak para ödülü kazanmaya çalışır.