Virüs bile neticeyi "ince" görüyor: Oran yine 0.021 çıktı

Virüs bile neticeyi "ince" görüyor: Oran yine 0.021 çıktı
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı korona verileri ile ilgili sosyal medyada gündem olan 0.021 oranı yine değişmedi.

Sağlık Bakanlığı’nın korona virüs ile ilgili düzenli olarak aktardığı toplam ölüm ve vaka sayıları arasındaki oranın 5 Nisan 2020 tarihinden itibaren sabit çıkması sosyal medyada gündem olmuştu.

Bu durum, virüsün matematik uzmanı çıktığı yönünde oluşan mizahın yanı sıra akıllara bakanlığın açıkladığı verilerin çelişkili olabileceği sorusu gelmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık verilerinin 5 Nisan 2020 tarihinden 13 Nisan 2020 tarihine kadar "Toplam vaka rakamının toplam ölüm rakamına yüzdesi" kısmının sabit bir orana denk düşerek sürekli 0,021 olarak gerçekleştiği tartışmalarına yanıt verdi.

Koca, “Sosyal medyada 0.021 oranından bahsediliyor. Çünkü Türkiye, artık artış hızının azaldığı, pik yapmaya doğru gittiği, vaka artış ve ölüm artış hızının bir duraklamaya girdiği ve önümüzdeki dönemde bu pikle birlikte bir plato çizme dönemine geldiği için oran ikili rakam olunca birbirine çok yakın. Önümüzdeki dönemde ölüm oranları düştüğünde bu tablonun farklılaştığını çok net görmüş oluruz.” dedi.

Koca’nın yaptığı açıklamanın ardından yayınlanan 14 Nisan 2020 verilerinde de toplam vaka sayısının toplam ölüm sayısına yüzdesinin yeniden 0.021 olduğu görüldü.

İlgili Haberler