Virüs Cumhur İttifakı'na sıçradı: AKP'nin planında MHP yok!

Virüs Cumhur İttifakı'na sıçradı: AKP'nin planında MHP yok!
Türkiye'nin ve dünyanın gündemi koronaya kilitlenirken, iktidar çevrelerinde AKP'nin salgın ile mücadele üzerinden bir başarı hikayesi oluşturmak istediği öğrenildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ - Özel Haber

Korona virüs Türkiye'de her geçen gün etkisini artırırken, iktidar kulislerinden Cumhur İttifakı ile ilgili bomba bir iddia geldi. AKP yönetiminin korona virüsle mücadele üzerinden siyasi başarı hikayesi oluşturmayı hedeflediği ve bu şekilde seçimlerde MHP'ye olan ihtiyacın azalacağının düşünüldüğü öğrenildi.

Partili bir yetkili konu ile ilgili, AKP'nin uzun süredir seçmenlere bir hikaye sunamadığını belirterek, "Tüm dünya gibi Türkiye de korona ile mücadele ediyor. Böylesine ölümcül bir virüs salgınında Türkiye'nin diğer ülkelere kıyasla başarı sağlaması, AK Parti için de yeni bir başarı hikayesi oluşturabilir" dedi.

"MHP'YE OLAN İHTİYACIMIZ AZALIR"

AKP'li isim, partisinin sadece diğer partilere değil ittifak ortağı MHP'ye de oy kaybettiğini hatırlatarak, "İttifak bu zaman kadar büyük oranda MHP'ye yaradı. Her iki tabandaki sorunlara rağmen bu zamana kadar geldi. Cumhur İttifakı'nın AK Parti ve sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile anılır olmasından MHP tabanının rahatsız olduğunu biliyoruz. Eğer salgın sürecinden AK Parti iktidarı olarak başarı çıkarabilirsek, MHP'ye olan ihtiyacımız azalır" dedi.