Virüs, deprem, yanardağlardan sonra gizemli cisim dünya yörüngesine oturdu

Virüs, deprem, yanardağlardan sonra gizemli cisim dünya yörüngesine oturdu
Bilim insanları Dünya’nın yörüngesine giren gizemli nesnenin yeni görsellerini yayımladı. Diğer astronomlar bu gök cisminin yapay bir nesne olabileceğini öne sürerken cismin eski bir uydu ya da uzay çöpü olma ihtimali de bulunuyor.

2020 yılında korona virüs, depremler ve son olarak yanardağ patlamalarından sonra bu sefer de gizemli bir cisim dünya yörüngesine oturdu. Bilim insanları, dünya yörüngesine giren gizemli nesnenin yeni görsellerini yayımlandı. Bilim insanları bu gizemli nesnenin ne olduğuyla ilgili kesin konuşmak için erken olduğunu ve daha fazla araştırma gerektiğini ifade ediyor.

Diğer astronomlar bu gök cisminin yapay bir nesne olabileceğini öne sürerken cismin eski bir uydu ya da uzay çöpü olma ihtimali de bulunuyor.

Gözlemlerden sorumlu baş astronom Grigori Fedorets, yaptığı açıklamasında, “Her halükarda bu çok zorlayıcı bir nesne ve ne olduğunun belirlenmesi için daha fazla veri gerekiyor” dedi.

İndependent Türkçe'de yer alan habere göre, bu haftanın başlarında Uluslararası Astronomi Birliği’ne (IAU) bağlı Küçük Gezegen Merkezi, nesneye 2020 CD3 isminin verildiğini duyurdu.

Pek çok kişi bu nesnenin bir göktaşı olduğunu öne sürüyor. Bu doğruysa onu Ay’ın ardından Dünya çevresinde tespit edilen ikinci doğal uydu kılıyor. Başka bir benzer nesne 2006’da tespit edilmiş ve bir süre sonra Dünya yörüngesinden ayrılmıştı.

Yeni keşfedilen doğal uydunun da gelecek aylarda Dünya yörüngesini terk edeceği düşünülüyor. Bilim insanları bu yüzden nesneyi görüntülemeye ve kökenini anlamaya çabalıyor.

Yeni çekilen fotoğrafta gök cismi ortada parlayan beyaz bir nokta olarak görülüyor, Etrafındaysa teleskopun Dünya etrafında dönen nesneyi takip etmek için hareket ettiği sırada yıldız ışıklarının yarattığı renkli izler görülüyor.

Astronomlar gök cismiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için daha fazla görüntü elde etmeyi umuyor. Araştırmacılar özellikle nesnenin ne kadar parlak olduğuna ve ne kadar ışık yansıttığına odaklanacak. Eğer sönükse cismin kayalık bir yapıya sahip olma ihtimali artacak ama parlaksa bu, “booster” (fırlatmanın ilk aşamasında kullanılır -edn) olarak kullanılan bir roket parçası gibi yansıtma özelliği yüksek bir uzay çöpü olmak ihtimalini güçlendirecek.

299766-830529784-1.jpg

whatsapp-image-2020-04-13-at-22-59-19-1.jpeg