Virüs fırsatçılarına büyük darbe!

Virüs fırsatçılarına büyük darbe!
Dünyayı saran ve ülkemize de sıçrayan corona virüs, fırsatçıları da harekete geçirdi. Fırsatçılara karşı bakanlıkların yanı sıra şirketler de kendi önlemlerini aldığı bildirildi.

Bazı esnaf ürün satışına kota koyarken, marketler de maliyetine maske satışına geçtiği ifade edildi. GSM operatörleri de bedava internet sağlıyor.

Ticaret, tarım ve maliye bakanlıklarının fırsatçılara karşı denetimlerini sıklaştırmalarının yanı sıra esnaf ve şirketler de önlemlerini almaya başladı. Bazı eczane ve büyük marketler eldiven, maske ve dezenfektan ürünleri ile ilgili raflara, ‘bu üründen sadece 3 adet alabilirsiniz’ gibi yazılar yazarak kota uygularken, bazı firmalar da kârından vazgeçerek maliyetine satış veya bazı hizmetleri ücretsiz verme kararı aldı.

MARKETTE FİYAT ARTIŞI YOK

Metro Market, fiyat spekülasyonlarına karşı mücadele etmek için 100 bin adet maskeyi kâr etmeden alış fiyatına satacağını açıkladı. Metro Türkiye Başkanı Boris Minialai, şunları söyledi: “Tüketicilerin özellikle maske gibi kritik öneme sahip bir üründen mahrum kalmasını ve fiyat politikaları dolayısıyla mağdur olmasını istemiyoruz. Tedarikçilerden marketlerimize maskeler sağlanmış durumda. Bakliyat ve pirinç satışında bir ay boyunca fiyat artışı yapmayacağız. Stok ve tedarik sorunu yok. Her müşterimizin ihtiyacını karşılamak için antibakteriyel özellikli sıvı sabun ve ıslak mendil, kolonya, eldiven, maske ve makarna gibi hijyen ürünü, temel gıda ve ihtiyaç malzemelerinde kişi başına adet sınırlaması getirdik. Her 1 tüketici için 3 maske alım sınırlaması da getirdik.”

Halkın dezenfektan, maske ve kolonya talebini fırsata çevirmek isteyenlere karşı, bakanlıkların yanı sıra esnaf ve şirketler de kendi önlemlerini aldı.