Virüs önlemlerine kızan Elon Musk bakın ne yaptı

Virüs önlemlerine kızan Elon Musk bakın ne yaptı
Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, fabrikasının açılmasına izin vermeyen California eyaletine tepki göstererek şirketin merkezini Teksas’a taşımaya karar veri. Korona virüs önlemleri nedeniyle fabrikasının açılmamasına sinirlenen Musk, salgına karşı alınan önlemleri “Faşistçe” bulduğunu belirtmişti.

Hibrit araç ve uzay teknolojisi konusunda yaptığı yatırımlarla öne çıkan, Tesla ve Spacex’in kurucusu iş adamı Elon Musk flaş bir karar aldı. Güney Afrikalı girişimci, korona virüs önlemleri kapsamında fabrikasının açılışına izin vermediği California eyaletine kızarak şirketinin merkezini Teksas’a taşıma kararı aldı. Virüs önlemlerini “faşistçe” bulduğunu belirten Elon Musk ayrıca fabrikanın bulunduğu ilçeye dava açacak.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Güney Afrikalı girişimci Elon Musk, Tesla fabrikasının açılmasına corona virüsü önlemleri yüzünden izin verilmediği için şirketin genel merkezini California eyaletinden taşıyacağını duyurdu.

TEKSAS’A TAŞINIYOR

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, fabrikanın bulunduğu Alameda ilçesine de dava açacağını belirten Musk, fabrikanın Teksas eyaletine taşınması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Musk, daha önce ABD’de corona virüsü salgınına karşı uygulanan sosyal mesafe ve karantina önlemlerinin anayasaya aykırı ve “faşistçe” olduğunu öne sürerek “Amerikalılara kahrolası özgürlüklerini geri verin” demişti.

Musk, CEO’su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın gelirlerinin ele alındığı bir toplantıda, “İnsanları anayasal haklarına aykırı olarak zorla evlerine hapsediyorsunuz. Yanlış ve korkunç yollarla insanların özgürlüklerini ellerinden alıyorsunuz. Bu, insanları Amerika’ya getiren ya da Amerika’yı inşa ettiği değerlere aykırı” diye konuşmuştu.

BİR TWEET SONRASI TESLA’NIN DEĞERİ DÜŞMÜŞTÜ

Musk, Twitter hesabından 1 Mayıs tarihinde “Tesla hisseleri çok pahalı bence” mesajını paylaşmıştı.

Bu mesaj üzerine Tesla'nın hisse değeri 144 milyar dolardan 129 milyar dolara sert düşüş göstermişti.