Virüs zamanında çılgın gibi para kazanıyorlar. Koronada köşeyi dönen meslek 

Virüs zamanında çılgın gibi para kazanıyorlar. Koronada köşeyi dönen meslek 
Düzce’de mermer ustası Ömer Faruk Hakseven, korona virüs nedeniyle işlerinin artması sonucu yeni eleman alırken, iş yerine, "Maskenizi takın, mesafenizi koruyun. Bu işin şakası yok. Bize daha fazla iş çıkarmayın" yazılı uyarı levhaları astı. 6 işçi çalıştıran Hakseven, "Şu an 10 kişi çalıştırıyorum. Çok iyi para kazanıyorum. Ama can kaybı yaşanmasın" dedi.

DHA'nın haberine göre, tüm dünyayı etkisi altına alarak ölümlere neden olan korona virüs salgını Düzce’de de ölümlere neden oldu. Korona virüs salgını öncesi yaşanan normal ölümlere salgın dönemindeki ölümler de eklenince mermer mezar atölyelerinin de işleri artış gösterdi. 

Kentte mermer mezar, mermer tezgahlar yapan Ömer Faruk Hakseven, korona virüs nedeniyle artan ölümlere bağlı olarak işleri artınca yeni elaman aldı. Hakseven yaşanan korona virüs ölümlerinden duyduğu rahatsızlık nedeniyle iş yerinin birçok yerine müşterilerinin de görmesi için, "Maskenizi takın, mesafenizi koruyun. Bu işin şakası yok. Bize daha fazla iş çıkarmayın” yazılı uyarı levhaları astı.

Hakseven, daha önce 6 olan elaman sayısını iş yoğunluğu nedeniyle 10’a çıkardı. Ölümlerin kendilerini üzdüğünü belirten Hakseven, "Korona virüs salgını döneminde bizim işlerimiz çoğaldı. Özellikle mezar işleri arttı. İşlerimiz ciddi oranda arttı. Korona öncesi haftada 1 ya da 2 mezar işi çıkıyordu. Şu anda haftada 7-8 mezar işi çıkmaya başladı. İş yoğunluğundan dolayı yeni elemanlar aldık. Elemana ihtiyaç duyduk. Ancak bu bizi rahatsız eden bir durum. Dükkanımıza maskenizi takın, mesafenizi koruyun, bu işin şakası yok. Bize iş çıkarmayın gibi uyarı levhaları astık. Önlem almaya çalışıyoruz” dedi. 

mezar-1-001.jpgmezar-2-001.jpgmezar-6.jpgmezar-3-001.jpgmezar-4-001.jpgmezar-5-001.jpgmezar-7.jpg