Korona virüs salgını nedeniyle dünya üzerinde 600 binden insan etkilenirken uzmanlar ise vatandaşlara vücut direncini arttırmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Vücut direncini arttıran zambakgiller ailesinden çiriş otu, özellikle bağışıklık sistemi ve vücut direncini arttırdığı belirtiliyor. Peki, vücut direncini arttıran çiriş otunun faydaları nelerdir?
Virüse karşı en etkili yöntem! Vücut direncini artırıyor
Korona virüs salgını nedeniyle uzmanlar vatandaşlara vücut direncini arttırmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Vücut direncini arttıran çiriş otu, özellikle bağışıklık sistemi ve vücut direncini arttırdığı belirtiliyor.
Korona virüs salgını nedeniyle dünya üzerinde 600 binden insan etkilenirken uzmanlar ise vatandaşlara vücut direncini arttırmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Vücut direncini arttıran zambakgiller ailesinden çiriş otu, özellikle bağışıklık sistemi ve vücut direncini arttırdığı belirtiliyor.
Halk arasında kirkiş otu, kirgiç, çiviş, yabani pırasa, dağ pırasası, sarızambak, gülik ve güllük gibi farklı isimlerle anılan çiriş otu; mart, nisan ve mayıs aylarında yeşil yapraklarını çıkartarak pırasayı andıran, faydaları ve lezzetiyle de bu dönemin en popüler bitkilerinden biridir.
Uzmanlar, insanların bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan, enfeksiyondan ve virüsten koruyan çiriş otunun sağlık açısından pek çok faydası bulunduğunu belirtiyor.
Sarı renkli çiçekleri olan yeşil yapraklı çok eski bir bitkidir. Ülkemizin Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde görülmektedir.
C vitamini açısından oldukça zengin olan çiriş otunun, bağışıklık sistemini güçlendirici ve vücut direncini artırıcı etkiler gösterdiği belirtiliyor.
Çiriş otu, Çay şeklinde hazırlamak istenirse; çiriş bitkisinin yaprakları kaynar suda demlenir, biraz ılıması beklenir ve balla karıştırılarak içilebilir. Toz haline getirilip, yine bal ile birlikte karıştırılarak tüketilebilir.