"Virüsle yaşanacak dönem" başlıyor

"Virüsle yaşanacak dönem" başlıyor
İtalya'da salgına yönelik alınan sıkı önlemler kademeli olarak gevşetiliyor. İspanya'da ise sokakta spor egzersizlerine ve yürüyüşlere izin verildi.

Yeni tip korona virüs salgınının Avrupa'da en çok etkilediği İtalya, bugün "virüsle yaşayacağı dönem" olarak tanımladığı 2. aşamaya geçiyor.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık iki buçuk ayda 28 bin 710 kişinin hayatını kaybettiği, 210 bin kişiye virüs bulaştığı İtalya, salgına yönelik aldığı sıkı önlemleri kademeli olarak gevşetme konusunda ilk büyük adımını atıyor. Başbakanlık yaptığı yazılı açıklamayla kamuoyunda tartışılan 2. aşamaya dair açıklık getirdi.

"Virüsle yaşanacak dönem" olarak tanımlanan ve 26 Nisan'daki başbakanlık kararnamesiyle resmiyete kavuşan 2. aşamada ilk olarak inşaat, imalat ve toptan ticaret sektörleri iş başı yapacak. Buna göre, ülkede 4.4 milyon çalışanın bugün işine dönmesi bekleniyor. Zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmanın yasak olduğu ülkede, bugünden itibaren insanlara dışarı çıkmada bazı haklar da tanınacak. Buna göre, insanlar alışveriş ve eczane dışında, 1 metrelik sosyal mesafeyi korumak şartıyla aile yakınlarıyla görüşebilecek. İspanya'da ise sokak egzersizlerine ve yürüyüşlere izin verildi.

Genç yetişkinlerin 06.00 ile 10.00 saatleri ve akşam 20.00 ile 23.00 saatleri arasında sokağa çıkmasına izin verilirken, 70 yaş üstü vatandaşlar ise sabah saat 10.00'dan 12.00'ye, akşam ise 19.00'dan 20.00'ye kadar sokağa çıkabilecekler. Halk, 48 gün sonra dün sokaklara ve sahil kenarlarına akın ederken, güzel havanın keyfini çıkardı. İspanya'da geçtiğimiz günlerde 14 yaş altı çocukların aileleri ile birlikte 1 saat sokağa çıkmasına izin verilmişti.