Bulaşıcı olmasının nedeni ortaya çıktı. Virüslü hastalarda gün gün ölçüldü

Bulaşıcı olmasının nedeni ortaya çıktı. Virüslü hastalarda gün gün ölçüldü
Harvard Üniversitesi araştırmasına göre Britanya’da ortaya çıkan korona virüsü mutasyonunun daha bulaşıcı olmasının nedeni enfekte olan kişilerin vücudunda daha uzun süre kalmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Bunun da virüsün vücutta daha uzun süre kalması, kişilerin daha uzun süre virüsü yaymaları anlamına geldiği belirtildi.

Araştırmacılar yedisi Britanya mutasyonu taşıyan 65 kişi de Covid-19 hastasındaki virüs yayılması yükünü günlük olarak ölçtü. Her iki grupta da virüs miktarının hemen hemen aynı olduğu görüldü. Ancak virüsün B117 varyantını taşıyan hastalarda ortalama enfeksiyon süresi 13.3 gün olarak ölçülürken, diğer hastalarda bu süre 8.2 gün oldu.
Hastaların virüs yayılma pik noktaya ulaştığı süre Britanya varyantında 5.3 gün olurken, önceki varyantlarda iki gün sürdü.
Üniversitenin sitesinde yayınlanan araştırmanın yazarları, bulguların ön çalışma niteliğinde olduğunu vurgulamayı ihmal etmeden şunları ifade etti: “Ancak daha fazla veri tarafında da desteklenirse, bu varyantın enfeksiyonlara neden olmasını önlemek için şu an önerilen 10 günlük izolasyondan daha uzun süre gerektiği anlamına gelir.”