Virüste yaş aralığı iyice düştü. Uzmanlar uyardı: Dörtte birini ağır vuruyor

Virüste yaş aralığı iyice düştü. Uzmanlar uyardı: Dörtte birini ağır vuruyor
Korona virüs pek çok ülkede yeniden hızla yayılmaya devam ederken, hastalığın gençler arasında yayılmasının ardından harekete geçirdi. Güney Kore’de yapılan bir çalışmada, koronaya yakalanan her dört kişiden birinde zatürre geliştiği ortaya kondu.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ

Dünya genelinde korona virüs salgınına yakalanan kişi sayısı 30 milyonu geçerken, birçok ülkede vakalar hızla artmaya başladı. Dünyada vakalar özellikle gençler arasında yayılmaya başlarken, virüs salgınının ilk döneminde yaş aralığı giderek düştü.

BELİRTİ GÖSTERMEYENELERDE VAR

Uzmanlar durumun ciddiyetinin anlaşılması için uyarı üstüne uyarılarda bulunurken; bu kapsamda yürütülen çalışmalardan birine son olarak Güney Kore’de imza atıldı. Keimyung ve Yeungnam üniversitelerinin ortak yürüttüğü çalışmada, hastalığın gençler arasındaki yayılma hızı ve belirtiler mercek altına alındı.

18-39 yaş aralığındaki 315 korona virüs hastasını inceleyen uzmanlar, bu kişilerin yüzde 26’sında zatürre geliştiğini tespit etti. Her 4 kişiden birine denk gelen bu gruptaki hastaların bazılarında semptom görülmediği belirtildi.

YÜZDE 2’SİNDE İLERİ DERECEDE

Hastaların yüzde 2’sinde zatürrenin ileri derecede seyrettiği ifade edilirken, bu kişilerin solunum cihazına bağlandığı vurgulandı. Araştırmacılar, çalışmanın detaylı sonuçlarını Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Konferansı’nda paylaşacaklarını da duyurdu.