Virüsün akciğerlere korkunç etkisi, en çok orayı etkiliyor: “Sonunu bilmiyoruz”

Virüsün akciğerlere korkunç etkisi, en çok orayı etkiliyor: “Sonunu bilmiyoruz”
Akciğerlerde tutuluma yol açarak, solunum yetmezliği, nefes darlığı ve zatürreye sebep olan korona virüsün bu organa verdiği hasar, hastalığın yol açabileceği zararları bir kez daha gözler önüne serildi.

Tüm dünyayı etkisi alan ve ölümlere sebep olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) en çok akciğerleri etkiliyor. Virüsün akciğerlere verdiği hasar görüntülenirken, virüsün ne kadar hızlı ilerlediği ve akciğerleri nasıl tuttuğu ortaya çıktı.

2020-agustos-akciger-2.jpg

Ankara Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ayşegül Karalezli yaptığı açıklamada, salgının son hızıyla devam ettiğini belirterek, "Mart, nisan, mayıs ayında gördüğümüzden daha şiddetli ve daha hızlı sanki, çember daha çok daraldı. Etrafımızda bize yakın insanların korona virüs pozitif ve akciğer tutulumu ile geldiğini görüyoruz." ifadesini kullandı.

thumbs-b-c-cf62ccf25db86e4d33de533969374e68.jpg

Korona virüs testi pozitif çıkan birçok kişinin, akciğer tutulumuyla başvurduğunu anlatan Karalezli, şunları söyledi:

"Bu durum, hepimizi endişelendiriyor. Hastanelerin kapasitesi belli. Bu kapasitelerin üzerine çıkan bir hasta sayısı olursa ne yapacağımızı hepimizin düşünmesi lazım. İnsanların çok dikkatli olması gerekiyor. Korunmaya çok dikkat edilmeli. 'Maske, mesafe ve hijyen' diyoruz ama insanlar görüyoruz ki bunun çok farkında değiller. Önemsemiyorlar ama biz çok önemsiyoruz."

2020-agustos-akciger-1.jpg