Çin devleti virüsü nasıl yendi?

Çin devleti virüsü nasıl yendi?
İş insanı Mahir Korkmaz Yüceler, Çin'deki son durumu aktardı. Hayatın normale döndüğünü ifade eden Yüceler, "Virüs belasını atlattılar. Buna rağmen maskesiz çıkan bir insan göremezsiniz dışarıda" dedi.

Çinde yaşanan son gelişmeleri aktaran iş insanı Mahir Korkmaz Yüceler, ülkede hayatın normale döndüğünü ancak herkesin maske ile gezdiğini ifade etti.

Devletin 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı getirmediğini ancak vatandaşların virüs nedeniyle kurallara dikkat ettiğini ve evlerinden çıkmadığını ifade etti.

Yüceler'in açıklamaları şu şekilde:

"Çin’de devlet sokağa şu çıkmasın bu çıkmasın demedi. Mümkün olduğu kadar evinizde oturun dedi. Bunlara riayet edildi. Zaruri ihtiyaç dışındaki yerler zaten kapatıldı. İnsanlar alışverişleri için dışarı çıktılar ve kısa zamanda virüs belasını atlattılar. Buna rağmen maskesiz çıkan bir insan göremezsiniz dışarıda. Maskesiz gezmek yasak. Devlet tedbirlere devam ediyor. Siz de evinizden çıkmayın."

Öte yandan Mahir Korkmaz Yüceler'in, Çin sokaklarından aktardığı görüntülerde, insanların normal hayatlarına devam ettiği ve alış verişlerini sürdürdüğü görüldü.

TAKSİLERDE VİRÜS ÖNLEMİ

Yüceler'in geçtiği görüntülerde dikkat çeken bir ayrıntı da taksilerde alınan korona virüs önlemi oldu. Taksilerde şoförler ile müşteri arasında şeffaf bir branda çekildiği görülürken müşteriler için peçete ve dezenfektan bulundurulduğu görüldü.

Yüceler, "Bu videoyu da yayımla özellikle bu virüs belasını kısa zamanda yok eden ve insanların yaşantısını kısa bir zamanda eski haline getiren başkanı Xi Ping ve devlet personeline, önlemede emeği geçenlere ve cansiperhane çalışan sağlık personeline sonsuz teşekkürler." dedi.

İlgili Haberler