Vize muafiyeti tehlikede

Vize muafiyeti tehlikede
Alman Bild gazetesinin haberine göre, Türkiye ile AB arasındaki geri kabul anlaşmasının iptal edilme ihtimali bulunuyor.

‘Bild' gazetesinde yer alan bir habere göre, Avrupa Birliği (AB) liderleri Türkiye ile imzalanan mülteci anlaşmasının iptal edilme ihtimali karşısında alternatif çözümleri görüşüyorlar.

Gazetenin güvenilir kaynaklara dayanarak yayınladığı haberde, ‘Türkiye'nin sınırlarını yeniden mültecilerin Avrupa'ya geçişine açması durumunda Yunan adalarında mülteci kayıt merkezleri kurulmasının düşünüldüğü' belirtiliyor.

Bir bakanın gazeteye verdiği bilgilere göre, bu durumda mültecilerin kayıtları adalarda yapılacak ve adalara yapılan feribot seferleri kaldırılacak. Mülteciler adalardan ayrılamayacak ve iltica başvurusu reddedilenler ülkelerine geri gönderilecek.

VİZE MUAFİYETİ TEHLİKEDE

Haberin devamında, Türkiye'ye yapılan mali yardımın kesileceği ve bu paranınYunanistan'a verileceği belirtiliyor. Alman Hıristiyan Demokrat Birlik partisi milletvekili ve dış politika sözcüsü Karl-Georg Wellmann, "Türkiye CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan uymadığı takdirde anlaşmanın geçersiz olacağını" söyledi. Wellmann aynı gazeteye yaptığı açıklamada, “Her halükarda tedbirli olmak zorundayız. Avrupa Birliği'nin dış sınırları korunmalı, iltica işlemleri anakarada değil, adalarda yapılmalı ve kaçak göçmenler geri gönderilmeli” dedi.

Türk vatandaşlarına Avrupa Birliği ülkeleri için uygulanan vize mecburiyetinin kaldırılmasını öngören ve geri kabul anlaşmasının önemli bir şartını oluşturan terörle mücadele yasasının değiştirilmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilmişti.