Vladimir Zelenskiy 9 büyükelçiyi görevden aldı

Vladimir Zelenskiy 9 büyükelçiyi görevden aldı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, başkanlık kararıyla 9 büyükelçiyi görevden aldı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Almanya, Macaristan, Norveç, Hindistan, Maldivler, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş ve Çek Cumhuriyeti büyükelçilerinin görevden alındığı belirtildi.

Zelenskiy ise "Bu rotasyon, diplomatik pratiğin normal bir parçası" açıklamasını yaptı. Görevden alınan diplomatların başka pozisyonlara getirilip getirilmeyeceği ise bilinmiyor.

ALMANYA BAŞBAKANI''NA ''GÜCENİK SOSİS'' DİYEN BÜYÜKELÇİ DE LİSTEDE

Ukrayna''nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnik, Rusya''nın Ukrayna''ya yönelik saldırının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Alman kamuoyunda eleştirilmişti.

Melnik''in, Nazi Almanyası ile işbirliği yapan, İkinci Dünya Savaşı sırasında Polonyalılara ve Yahudilere yönelik katliamlardan ve etnik temizlikten sorumlu tutulan Ukrayna milliyetçi hareketi lideri Stepan Bandera''yı eleştirmekten kaçınması, Polonya ve İsrail''in de tepkisini çekmişti.

Ukrayna''yı ziyaret etmeme sebebi sorulan Almanya Başbakanı Olaf Scholz''un, ziyaret girişiminde bulunan Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier''in Ukrayna''da istenmemesini gerekçe göstermesi ve Kiev''in tutumunu eleştirmesinin ardından, büyükelçi Melnik, Scholz''u hedef almıştı.

Melnik, Scholz''u "Grimm Masalları" dahil halk edebiyatına dayanan bir deyim olan ve ''hakarete uğramış mağdur rolünü oynamak'' anlamına gelen ''gücenik ciğerli sosis rolü oynamakla'' eleştirmişti. 

İlgili Haberler