Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nu kim kazandı

Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nu kim kazandı
Vodafone 40. İstanbul Maratonu gerçekleştirildi. Peki vodafone istanbul koşusunu kim kazandı? Bir rekor gerçekleşti. İşte detaylar...

Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nu kim kazandı? Kadınlardan kim kazandı? Belli oldu. Binlerce vatandaş 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne giderek yarışı izlediler. Peki koşu yarışını kim kazandı? "Sağlıklı Yarınlara Koş İstanbul" temasıyla gerçekleştirilen Vodafone 40. İstanbul Maratonu başladı. Katılımcılar 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden geçti. Bu yıl, 100 ülkeden yaklaşık 130 bin kişinin katıldığı İstanbul Maratonu, "Sağlıklı yarınlara koş İstanbul" temasıyla koşuldu.

MARATONU KİM KAZANDI

Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Felix Kimutai, parkur rekoru kırarak kazandı.  Kadınlarda ise yine Kenyalı atlet Ruth Chepngetich parkur rekoru kırarak birinci oldu.

TÜRKİYE'DEN KAZANANLAR

15 Temmuz Şehitler Köprüsünden başlayan 10 km yarışı ise Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a indi ve Vodafone Park, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametinden Eminönü’nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erdi.

10 kilometre yarışında 33 dakika 23 saniyelik derece ile birinci Türkiye'den Fatih Korkunç geldi. İkinci 33 dakika 53 saniye ile Türkiye'den Mustafa Araç, üçüncü ise 33 dakika 56 saniye ile Victor Gallego Casilda oldu.

Kadınlarda 10 kilometrede ise 37 dakika 11 saniye ile Suzan Tunca birinci oldu. İkinci Türkiye'den 43 dakika 38 saniye ile Aslı Simay Yazıcı, üçüncü de 44 dakika 29 saniye ile Türkiye'den Hatice Zeylan oldu.