Volkan 10 yıl sonra bir derbide yedek

Volkan 10 yıl sonra bir derbide yedek
Fenerbahçe’nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, 10 yıl sonra ilk kez Süper Lig’de bir derbide yedek kaldı.

Tecrübeli file bekçisi Süper Lig’de 19 Mayıs 2007’de oynanan Galatasaray derbisinde kaleyi Serdar Kulbilge’ye kaptırmıştı. Volkan daha sonra Fenerbahçe’nin Süper Lig’de oynadığı 42 derbi maçta da kaleyi korumuştu.

Volkan, 10 yıl sonra Süper Lig’de yine bir derbide yedek kulübesinde oturdu. Volkan Demirel, bu sürede Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan bazı derbilerde ya yedek beklemiş ya da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almamıştı.



KALEDE 26 YIL SONRA YABANCI FUTBOLCU

Fenerbahçe’de, 26 yıl sonra ilk kez bir yabancı file bekçisi lig derbisinde kaleye geçti. Son olarak 1990-1991 sezonunun son haftasında Beşiktaş karşısında 11 Mayıs 1991’de oynanan derbide Almanların efsane kalecisi Toni Schumacher, Fenerbahçe’nin kalesini korumuştu. Daha sonraki sezonlarda Süper Lig’deki derbi maçlarda Fenerbahçe’nin kalesini hep yerli kaleciler korurken, bu seriyi Kamerunlu Carlos Kameni bozdu. Kameni, 26 yıl sonra bir lig derbisinde Fenerbahçe’nin kalesini korumuş oldu.

Fenerbahçe’de bu sürede Fabiano Ribeiro, lig derbilerinde oynamazken 2015-2016 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray karşısında kaleye geçmişti.

İlgili Haberler