Volkan Babacan farkı

Volkan Babacan farkı
Millilerin 1. kalecisi Volkan Babacan, önündeki savunma sürekli değişmesine rağmen 14 maçta 9 gol yedi ve Ay-Yıldızlıların gizli kahramanı haline geldi.

Avrupa Şampiyonası öncesi çok yaşanan ‘Volkan Babacan mı Volkan Demirel mi’ tartışmalarına karşın Fatih Terim’in tavrı netti. Terim, Volkan Babacan’ı Fransa’ya götürürken Demirel’i kadroya almadı. Bu yüzden eleştiriler alsa da millilerin 14 maçlık süreçte yaşadıkları, tecrübeli hocanın kararında haksız olmadığını da gösterdi. Ay-Yıldızlılar, Euro 2016 elemelerine yaptığı felaket başlangıcın ardından Volkan Babacan’ın eldivenleri teslim alması sonrası adeta şaha kalktı.

KALEYİ BİR ALDI PİR ALDI

Eleme periyoduna Tolga Zengin ile başlayan Terim, 3-0’lık İzlanda ve 2-1’lik Çek Cumhuriyeti yenilgilerinin ardından kaleyi Volkan Babacan’a teslim etti. Volkan Babacan, sonraki 14 maçta kaleyi üst üste kimseye vermedi. Türkiye, bu süreçte sadece İngiltere’ye yenilirken kalesinde de 9 gol gördü. Üstelik Volkan, sürekli farklı savunmacıların arkasında oynadı. Serdar Aziz ve Hakan Balta’nın ağırlıkla oynadığı savunma tandeminde Ahmet Çalık, Mehmet Topal ve Semih Kaya forma giydi.