Volkan Bozkır'dan dünyaya korona virüs çağrısı

Volkan Bozkır'dan dünyaya korona virüs çağrısı
Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, dünyadaki ülkelerin farklılarını bir kenara bırakıp, korona virüs salgınına karşı beraber hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Volkan Bozkır'dan dünyaya korona virüs çağrısı

AA

Eski bakan Volkan Bozkır, bugün ilk defa Birleşmiş Milletler (BM) genel kurulunu yürüttü. Bozkır, genel kurul nedeniyle BM üyesi ülkelere de bir konuşma yaptı.

Volkan Bozkır, bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin, ''İnsanlık olarak, bu derece yakınımızda olan ve hepimizi etkileyen bir tehditle ilk defa karşı karşıya geliyoruz. Bugün, farklılıklarımızı ve anlaşmazlıklarımızı bir kenara bırakmak mecburiyetindeyiz.'' dedi.  

Bozkır'ın açıklamalarının devamı şu şekilde:

'İnsanlık olarak, bu derece yakınımızda olan ve hepimizi etkileyen bir tehditle ilk defa karşı karşıya geliyoruz. Bugün, farklılıklarımızı ve anlaşmazlıklarımızı bir kenara bırakmak mecburiyetindeyiz. Bugün çok taraflılığa yönelik ortak bağlılığımızı yinelemek zorundayız. Bugün, bu küresel sorunu çözmek için çabalarımızı birleştirmek ve hiçbir ihtiyaç sahibinin, bu gayretlerimizin yaratacağı imkanlardan  yararlanamaz durumda kalmamasını temin etmek mecburiyetindeyiz. Birleşmiş Milletler olarak bunu başarabiliriz.''