Volkswagen, araçları geri çağırmaya başladı

Volkswagen, araçları geri çağırmaya başladı
Emisyon gaz ölçümleri manipüle edilen araçların servise davet dönemine; ticari araç Pick-up Amarok ile başlayan VW’nin ikinci sırasında, Passat 2.0 dizel Euro 5 bulunuyor

Dünya’nın önde gelen otomobil üreticileri arasında bulunan Alman Volkswagen Grubu (VW), Ocak ayının sonundan itibaren emisyon gaz ölçümleri manipüle edilen araçları geri çağırmaya başladı.

Servise davet dönemine; ticari araç olarak bilinen Pick-up Amarok ile başlayan VW’nin ikinci sırasında ise Passat 2.0 dizel Euro 5 bulunuyor. VW Passat 2.0 dizel araç sahipleri bu Şubat ayından itibaren mektupla bilgilendirilecek.

2.5 milyona yakın araç

VW, Almanya içerisinde geri çağrılacak 2 milyon 460 bin aracın bu yıl sonuna kadar yetkili teknik servislere davet etmeyi düşünüyor.

Müşteri memnuniyetini sürdürmeyi hedefleyen VW’nin geri çağırma sebebi olarak ufak elektrik onarımı, muhtemel yakıt sıkıntısı ve ârızalı DGS şanzımanların son onarımı gösteriliyor. Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi de (KBA); daha önce VW’nin manipüle edilmiş araçları geri çağıracağını duyururken, şirketin ayrıca Skoda, Seat ve Audi marka araçları da servise davet edebileceği tahmin ediliyor.

VW’den sonra Opel

Volkswagen’in emisyon değerlerini oynaması sonrası patlak veren skandalın ardından, yine Alman markası Opel’in bazı modellerinde de ârıza ihtimali bulunduğu ortaya çıktı. Federal Otomobil Dairesi (KBA); Opel Adam ve Corsa D modellerinde, direksiyon ana milinin kırılabilir olduğunu açıkladı. Servise çağırılan otomobillerin ise 2104 Şubat’ından sonra direksiyon ana milinde tamirat görenler olduğu bildirildi. Ayrıca Opel Adam modellerinin tamamı, Corsa D’de ise 2006 ile 2014 arası üretilen araçların bu olumsuzluktan etkilendiği kaydediliyor. Bu modellerdeki direksiyon ana milinin, uygun olmayan ve müsaade edilmeyen daha dayanıksız metalden üretildiği ortaya çıktı. Bu milin kırılması halinde, otomobil direksiyonu çalışamıyor ve büyük kazalara yol açabiliyor.