VPG Türkiye’den E-Spor Dünyasında Hızlı Yükseliş!

VPG Türkiye’den E-Spor Dünyasında Hızlı Yükseliş!
Son dönemlerde VPG ismini daha çok duymaya başladık, peki nedir bu VPG?

VPG yani Virtual Pro Gaming, sanal ortamda kullanıcıların kendi karakterlerini oluşturarak FIFA ve NBA başta olmak üzere oyunların Pro Modlarında takım olarak mücadele ettikleri e-spor platformudur. Güncel durum itibariyle aktif oldukları konsol ise PlayStation 4’tür.

FIFA’da 11 oyuncunun bir takım olma çabası ve NBA’de 5 dev adamın heyecanlı mücadelesine değinelim.
Evet yanlış duymadınız, EA Sports ve 2k’nın yapımcılığını üstlendiği FIFA ve NBA2K oyunları, sizlere kendi futbol ve basketbol takımınızı kurma ve kendi oyuncunuzu oluşturma olanağı sunuyor.

Hem ülkemizde hem de dünyada oyuncuların büyük kısmı Pro Club oyun moduna yöneliyor ve bu sebeple dünyanın her yerinden bir çok oyuncunun buluştuğu platformlar oluşuyor.

Bu platformların en başında ise VPG (Virtual Pro Gaming) yer alıyor.

Gerek kurumsal yapısı, gerek yasal anlamda sahip olduğu izinler, gerek de oyunculara sağladıkları detaylı istatistikler sayesinde 110’u aşkın ülkede 200 binin üzerinde oyuncu VPG platformuna kayıtlı durumda. Giderek artan bu sayı sayesinde VPG, e-spor alanında yerini sağlamlaştırıyor.



Öyle ki bazı profesyonel futbol kulüpleri kendi e-spor takımlarını kurarak VPG’ye katıldılar bile. Başakşehir ve Antalyaspor’un VPG Türkiye’ye resmi biçimde katılmasıyla birlikte VPG’nin büyümesi hızlı ve emin adımlarla devam ediyor.

Ayrıca VPG, başta Göztepe ve BB Erzurumspor olmak üzere diğer bir çok Süper Lig kulübüyle temas halinde. Çok sayıda profesyonel futbol kulübünün kısa sürede bu platforma gireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.
Ayrıca belirtmek gerekir ki, VPG Türkiye sağlıklı ve yasal adımlarla büyüyebilmek adına TESFED (Türkiye E-Spor Federasyonu) yönetimi ile sürekli biçimde temas ve irtibat halindedir.


VPG yöneticileri, yalnızca FIFA ve NBA ile sınırlı kalınmayacağını, hız tutkunları için Formula ligi ve talep gelmesi halinde Amerikan futbolu ve Buz hokeyi ligleri kuracaklarını ifade ediyorlar.


VPG Türkiye platformunda bugün itibariyle FIFA’da 32 takım, NBA’de 12 takım mücadele etmektedir.

https://virtualprogaming.com/TR

İlkay Kopan imzalı VPG Türkiye FIFA Pro Club Introsu:

https://www.youtube.com/watch?v=u8b3Za01pxE&t=2s