VPN Nedir? VPN Ne İşe Yarar? Sınırsız İnternet için VPN

VPN Nedir? VPN Ne İşe Yarar? Sınırsız İnternet için VPN
VPN terimi son senelerde sık sık kullanılıyor. Özellikle popüler web sitelerine olan erişim engelleri sırasında bireysel kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği VPN programları, aslında sadece erişime engelli web sitelere girişi sağlamıyor.

90’ların ortalarından beri var olan VPN programları, gelişen teknoloji ile birlikte günümüze kadar büyük bir evrim geçirdi. Peki, VPN Nedir? VPN Ne İşe Yarar? Sınırsız İnternet için VPN olarak ne tercih edilebilir?

VPN Nedir?

VPN Nedir? VPN (Virtual Private Network), yani Sanal Özel Ağ, 1990’ların ortalarında Noktadan Noktaya Tünel Protokolü olarak ortaya çıkan ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte günümüzdeki modern VPN yazılımları halini alan bir teknolojidir. Basitçe anlatmak gerekirse: VPN, iki ya da ikiden fazla cihaz arasında oluşturulan tünel protokolü ile veri alışverişinin gerçekleşmesidir.

VPN adı verilen Sanal Özel Ağ programları, bu veri alışverişini güvenli hale getirmek için yüksek standartlarda şifreleme algoritmaları kullanırlar. Kullanılan şifreleme yöntemleri arasında Advanced Encryption Standard (AES) -Gelişmiş Şifreleme Standardı-, RSA Şifreleme Algoritması, Secure Hash Algorithm (SHA) -Kriptografik Hash Algoritması- gibi çeşitli şifreleme yöntemleri bulunmaktadır.

VPN programları güvenlik için tünel protokollerini kullanırken, gizlilik için şifreleme yöntemlerini kullanır. Tünel protokolleri arasında Noktadan Noktaya Tünel Protokolü (PPTP), OpenVPN, Aktarım Katmanı Protokolü (TCP), Kullanıcı Veri Bloğu İletişim Protokolü (UDP), İkinci Katman Tünelleme Protokolü (L2TP), İnternet Protokol Güvenliği (IPsec) ve benzeri çeşitli protokoller vardır.

VPN Ne İşe Yarar?

VPN Ne İşe Yarar? VPN programları kullandıkları tünel protokolü ve şifreleme algoritmaları ile bir internet kullanıcısının kimliğinin ve internet aktivitelerinin gizli ve güvende olmasını sağlar. VPN programı aktifleştirildiği andan itibaren cihazın internet bağlantısını internet üzerinde oluşturduğu sanal tünel üzerinden gerçekleştirir ve bu tünelin güvenliğini sağlamak için de şifreleme yöntemleri kullanır. Veri paketleri bu sanal tünel üzerinden hareket ederler ve tünelin varış noktasına kadar şifreli olarak seyahat ederler.

expressvpn-imac-a8391320f7fa5f208ff7a4bc61422b59.png

 

 

Alanındaki en iyi gizlilik ve güvenliği sunan ExpressVPN ile sanal kimliğinizi anonim hale getirebilir ve IP adresinizi gizleyebilirsiniz. ExpressVPN, internette sadece anonim olmanızı sağlamaz.

ExpressVPN ile Sınırsız İnternet

ExpressVPN ile sınırsız internet mümkün. Sınırsız internet nedir? Sınırsız içerik ve sınırsız bant genişliği!

ExpressVPN ile Sınırsız Bant Genişliği

ExpressVPN sınırsız bant genişliği sunar. Bu da veri kotası olmayan internet demektir. İnternet servis sağlayıcıları tarafından konulan veri kotaları aşıldığında düşen internet hızı, ExpressVPN’in sunduğu sınırsız bant genişliği ile maziye karışır.  Sınırsız bant genişliği ile video içerikli platformlarda yüksek çözünürlüklü video izleyebilirsiniz.

ExpressVPN ile Sınırsız İçerik

ExpressVPN ile Sınırsız İçerik! ExpressVPN, internetteki sınırsız içeriğin kapılarını sizin için aralar. Son yıllarda artan erişim engelleri sebebiyle Wikipedia gibi web sitelere ulaşılamazken, ExpressVPN ile bu engelleri sanal olarak aşabilir ve internetteki sınırsız içeriğin keyfini çıkarabilirsiniz. İçeriklerini bölgelere göre düzenlemekle yükümlü olan platformların başka bölgelerdeki içeriklerine ulaşmak için ExpressVPN’i kullanabilirsiniz.

ExpressVPN ile coğrafyanız kader olmaktan çıkar ve sanal olarak sınırsız bir dünyanın tadını çıkarabilirsiniz!

Neden ExpressVPN?

Piyasada ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok VPN programı bulunmaktadır. Peki, siz neden ExpressVPN’i tercih etmelisiniz?

7/24 Canlı Müşteri Hizmeti

7/24 canlı müşteri hizmeti sunan tek VPN sağlayıcısı ExpressVPN’dir. Herhangi bir problem yaşadığınızda, canlı müşteri hizmeti ile probleminizi hızlıca çözebilirsiniz.

Günlük Kaydı Yok

ExpressVPN, hiçbir şekilde günlük kaydı tutmaz ve internet aktivitelerinizi kaydetmez. İnternet aktiviteleriniz ExpressVPN ile üçüncü partilerden gizlenir ve kullandığı yüksek şifreleme standardı olan AES-256 ile bütün veri alışverişinizi şifreler.

Kill-Switch Özelliği

İnternet bağlantınız bir anda kopabilir fakat Kill-Switch özelliği sayesinde bağlantı problemi yaşadığınız bir anda bütün veri alışverişiniz durdurularak IP adresinizin sızması önlenir ve verilerinizin güvenliği sağlanır. Bağlantı problemleri aşılana kadar veri alışverişi durdurulur ve verilerin tünel dışında seyahat etmesi engellenir.

Ayrık Tünelleme

ExpressVPN ayrık tünelleme kullanarak bulunduğunuz coğrafyadaki yerel web sitelerine sorunsuz ulaşmanızı sağlarken, başka bir ülkenin web sitelerine olan bağlantınızın da sorunsuz olmasını sağlar. Ayrık tünelleme sağlamayan VPN hizmetlerinde yerel ve/veya başka ülkelerin çevrimiçi hizmetlerine ulaşırken problem yaşayabilirsiniz.