Vücudun antikor üretmesi de bir işe yaramıyor, dünya bu vakaları konuşuyor, tıp dünyası şaşkın aşı çare değil

Vücudun antikor üretmesi de bir işe yaramıyor, dünya bu vakaları konuşuyor, tıp dünyası şaşkın aşı çare değil
Hollanda’da yaşlı bir kadın ilkinde hafif olarak atlattığı korona virüse iki ay sonra tekrar yakalandı. 89 yaşındaki kadın ikinci kez yakalandığı korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Amerika’da da 25 yaşında bir erkeğin ikinci kez korona virüse yakalanması tartışmaları beraberinde getirdi.

Infectious Diseases Society of America'nın adlı akademik dergide yayınlanan araştırmaya göre daha önce ateş ve öksürük şikayetleriyle hastaneye başvuran 89 yaşındaki bir kadın, iki ay sonra ikinci kez yakalandığı korona virüsü atlatamadı.

Araştırmada ayrıca yaşlı kadının testinin pozitif çıkmadan iki gün öne kemik iliği kanseri için kemoterapiye başladığı belirtildi. İlk hastalığa yakalandığında vücudu antikor geliştiren kadının vücudu ikinci kez korona virüse yakalandığında ise vücudu antikor üretmedi.

25 YAŞINDAKİ ADAMDA DA İKİNCİ KEZ GÖRÜLDÜ

Amerika’da da 25 yaşındaki Nevada’lı bir adam ikinci kez korona virüse yakalanan ilk vaka olmuştu.

Çalışma, Hollandalı kadının son kemoterapisi göz önüne alındığında bunun beklenebileceğini, ancak ABD'li erkeğin başka hiçbir temel koşulu olmadığını belirtti. Ayrıca iki farklı genetik suşla enfekte olmuş gibi görünüyor.

Telegraph , araştırmacıların bugüne kadar yalnızca 23 yeniden enfeksiyon vakasının tespit edildiğini , ancak önceki tüm vakalarda hastanın iyileştiğini söyledi .

“HALA PEK ÇOK BİLİNMEYEN VAR”

Amerikan vakasına yönelik çalışmayı yöneten Nevada Eyalet Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın yöneticisi Mark Pandori, Bloomberg'e “Hala pek çok bilinmeyen var” dedi .

“Bulgularımız, önceki bir SARS-CoV-2 enfeksiyonunun gelecekteki enfeksiyona karşı mutlaka koruma sağlamayacağına işaret ediyor” dedi. "Yeniden enfeksiyon olasılığı, özellikle etkili bir aşı olmadığında, COVID-19 bağışıklığını anlamamız açısından önemli etkilere sahip olabilir."

Kaynak: New York Post