WhatsApp bu sabah kullanıma sundu

WhatsApp bu sabah kullanıma sundu
WhatsApp, çoklu cihaz desteği özelliğini beta süreci kapsamında Türkiye sınırları içerisindeki kullanıcılarına sundu.

Kullanıcılarına daha fazla kolaylık sunacak

Shift Delete’te yer alan habere göre, popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir süre önce çoklu cihaz desteğini kullanıma sunmuştu. Henüz beta sürecinde olan özellik çoğu kullanıcıya dağıtılmaya başlamıştı. Bu bağlamda artık Türkiye sınırlarına da girdi. Böylece kullanıcılar artık telefonda internet bağlantısı gerekmeden WhatsApp’ı kullanmaya devam edebiliyor.

ARTIK TÜRKİYE’DE
WhatsApp üzerinden birisiyle konuşmanız için web tarayıcısından da yararlanabiliyorsunuz. Bu noktada kullanıcıya yerine göre daha fazla kolaylık sunuyor. Ancak önceden telefonunuzun interneti kapalı olduğunda bilgisayarınız üzerinden anlık mesajlaşma uygulamasına erişim sağlanmıyordu.

WhatsApp, beta süreciyle getirdiği çoklu cihaz desteği sayesinde eşleştirme imkanı tanıdı. Böylece kullanıcılar telefonlarını bilgisayarlarıyla eşleştirerek bağlantıda kalmaya devam etti. Bunun yanı sıra uygulama artık mesajları direkt bilgisayara indirerek yine bağlantı kesilmesi gibi durumlara imkan vermiyor.

ÖZELLİĞİN KULLANIM ŞARTLARI

WhatsApp‘ın beta olarak kullanıma sunduğu çoklu cihaz desteği birtakım çeşitli durumları içeriyor:

• WhatsApp uygulamasını aynı anda en fazla 4 ikincil cihaza kadar kullanabiliyorsunuz.

• WhatsApp hesabınıza tek seferde sadece bir tane telefon bağlayabilirsiniz.

• WhatsApp hesabınızı kaydetmeniz ve kullanacağınız yeni cihazlarınızı telefonunuza bağlamanız gerekiyor.

• Akıllı telefonunuzu 14 günden fazla kullanmazsanız bağlı cihazların bağlantısı etkisiz hale geliyor.

• Test süreci devam ediyor

• Popüler anlık mesajlaşma uygulaması hala desteğin test sürecine devam ediyor. Bu noktada ne zaman kararlı sürüme geleceği konusunda ortada net bir kanı yok. Ancak size Bağlı Cihazlar bölümünde betaya katılma konusunda bir buton geldiyse aşağıdaki haberimizde yer alan yolları izleyebilirsiniz.

İlgili Haberler