WhatsApp’ta artık Bitcoin gönderip alınabiliyor

WhatsApp’ta artık Bitcoin gönderip alınabiliyor
WhatsApp kullanıcılarının mesajlaşma uygulaması üzerinden kripto para gönderip almalarını sağlayacak bir servis geliştirildi.

WhatsApp kullanıcıları, artık Lite.Im bot sayesinde popüler mesajlaşma platformu üzerinden Bitcoin ve Litecoin gibi kripto paraları gönderip alabilirler.

Lite.Im botunu geliştiren Zulu Republic tarafından dün yapılan açıklamada WhatsApp yoluyla kripto para gönderme ve almanın basit bir yolu tanıtıldı.

WhatsApp’tan Bitcoin göndermek ya da almak isteyen kullanıcıların yapması gereken Lite.Im WhatsApp botunu eklemek ve ekrandaki talimatları izlemek. Bot, kripto para gönderme ve alma dışında birçok farklı seçenek sunuyor.

Ayrıca servis, kullanıcıların bir referans programı aracılığı ile kripto para kazanmalarına da olanak tanıyor. Varsayılan kripto paranın ayarlanmasının yanı sıra tercih edilen dil ve şifre seçilmesini sağlayan seçenekler de var.

Şu anda iki dil destekleniyor: İngilizce ve İspanyolca. Bitcoin ve Litecoin’e ek olarak ETH ile Zulu Republic’in kendi kripto parası ZLX işlemleri de yapılabiliyor.

Lite.Im WhatsApp’ın yanı sıra benzer hizmetleri Facebook Messenger, Telegram ve SMS üzerinden de sunuyor.

Şirkete göre sosyal mesajlaşma, kripto paraların geniş ölçüde kabulünün önemli bir bileşeni. Sadece WhatsApp’ın dünya çapında 1.5 milyarı aşkın kullanıcısı bulunuyor.

Öte yandan bilindiği gibi Facebook bir süredir kripto para geliştiriyor. Şirketin oluşturacağı kripto paranın WhatsApp’ta kullanılabileceği söylentileri var. Konuşulduğu gibi Facebook, WhatsApp’ta kullanılabilir bir kripto para oluşturursa, mesajlaşma uygulaması aracılığıyla kripto para almak ve göndermek çok daha kolaylaşacak.

whatsbot.jpg