Whatsapp’ta artık işler değişiyor. Yeni özellik resmen duyuruldu

Whatsapp’ta artık işler değişiyor. Yeni özellik resmen duyuruldu
Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, bilgisayardan platforma erişim sağlayanlar için önemli bir yeniliği hayata geçiriyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, masaüstü olarak girilen WhatsApp Web'e bağlamak için şimdi yüzünüzü veya parmak izi kilidini kullanmanız istenecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre, yeni gizlilik sözleşmesi nedeniyle büyük bir kullanıcı kaybına uğrayan WhatsApp, yeni bir özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Uygulamada uzun zamandır bulunan ve kullanıcıların yüz ya da parmak iziyle de sohbet kayıtlarına erişim imkanı sunan özellik bu kez bilgisayarlara geliyor.

QR KODSUZ ERİŞİM GELİYOR

Kullanıcılar, bilgisayardan WhatsApp'a erişim sağladıklarında şu an QR kodu taratması gerekiyor. Ancak yeni sistemde bu gerekli olmayacak ve webcam ya da parmak izi tarayıcısı olan bir bilgisayar söz konusu olduğunda QR kodsuz WhatsApp'a erişim mümkün olacak.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Şirketten yapılan yazılı açıklama, "Bunu yapmak için, cep telefonu işletim sisteminde bulunan yüz veya parmak iziyle kilit açma özelliğinden yararlanıyoruz. WhatsApp Web veya masaüstü uygulamasını WhatsApp hesabınıza bağlamak için şimdi yüzünüzü veya parmak izi kilidini kullanmanız istenecek." denildi.

Bu yeni özelliklerin aktif olmasıyla birlikte WhatsApp'a bilgisayardan erişim için telefonlar gerekmeyecek.

 

İlgili Haberler