Whatsapp'ta bunları paylaşanlar yandı. İşte başınıza gelecekler

Whatsapp'ta bunları paylaşanlar yandı. İşte başınıza gelecekler
Whatsapp’ın yeni gizlilik sözleşmesi tartışmalara neden olurken birçok kullanıcı Whatsapp’ı silmeye başladı. Uygulamadaki güncellemeden habersiz binlerce kişi ise Whatsapp’taki yeni gizlilik politikasını kabul etti. Whatsapp’ı kullanmaya devam edecek kullanıcılar paylaşılmaması ve konuşulmaması gereken konuları merak ediyor. İşte WhatsApp’tan yapılmaması gereken işlemler...

WhatsApp, yeni gizlilik politikası ile birlikte kullanıcı verilerinin Facebook ve Facebook’a bağlı olan şirketler ile kullanılacağını açıkladı. Avrupa'da insanların özel bilgileri yasalarla korunduğu için bu değişiklik sadece Türkiye ve benzeri ülkelerde aktif olacak.

Whatsapp’tan yapılan açıklamanın ardından kullanıcılar tepki göstermek için telefonlarından silmeye başladı. Ancak çok sayıda kullanıcı bildirim ilk geldiği anda tıkladığı için durumdan habersiz. Aslında WhatsApp'ın yaptığı sözleşme, size ait her şeyi kullanabileceği anlamına geliyor.

Geçmişte de WhatsApp üzerinden paylaşılması tehlikeli bilgiler açıklanmıştı ancak şimdi daha da tehlikeli. Bundan sonra WhatsApp'ta paylaştığınız her şey Facebook ve Facebook'a bağlı şirketler tarafından kullanılacağı için en ufak mahremiyetiniz kalmayacak.

Bu gizlilik sözleşmesi şu an için sadece WhatsApp tarafında hayata geçirildi ancak bundan sonraki adımın yine Mark Zuckerberg'e ait olan Instagram'da da devam edeceği iddia ediliyor. Yani sosyal medyaya girdiğiniz her an tüm mahrem bilgileriniz üçüncü kişilerin eline geçecek.

İşte WhatsApp'ta paylaşmamanız gerekenler
BTK ve Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Bu kapsamda vatandaşlar WhatsApp’tan hangi konuların konuşulmaması gerektiğini merak ediyor. WhatsApp’tan yapılmaması gereken işlemler şu şekilde,

* Nüfus cüzdanı, kimlik numarası özel bilgiler paylaşılmamalıdır.
* Herhangi bir şekilde banka bilgilerinin paylaşılmaması.
* Kredi kartının fotoğrafının paylaşılması adınıza işlem yapılmasına neden olabilir.
* Mobil bankacılık, e-devlet gibi son derece önemli olan hesapların giriş bilgilerinin paylaşılmaması.
* Konum ve iş yerine ait bilgilerin paylaşılmaması.
* Sağlık güvenliği hakkında bilgilerin paylaşılmaması.
* Çalıştığınız kurum ve aldığınız maaş miktarının paylaşılmaması büyük önem arz ediyor.