WhatsApp'tan kripto para atağı. Beta kodlarında ortaya çıktı

WhatsApp'tan kripto para atağı. Beta kodlarında ortaya çıktı
WhatsApp platformunun beta kodlarında ortaya çıkan Facebook Novi cüzdanına ait satırlar sayesinde USDP kripto parası üzerinden ödeme yapılabileceği iddia edildi.

Donanım Haber’in bilgilerine göre, WhatsApp, 2020 yılının Kasım ayında Hindistan''daki kullanıcıların WhatsApp ile para transferi yapmasını teşvik etmek için ''Payments'' desteğini kullanıma açtı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, birbirlerine WhatsApp uygulaması üzerinden para gönderip alabiliyor.

Facebook tarafından hayata geçirilen ve USDP kripto parası üzerinden gönderim yapabildiğiniz Novi dijital cüzdan uygulamasına ait izler WhatsApp beta kodları içerisinde bulundu. Daha önce de Novi entegrasyonu ile ilgili bazı sızıntılar gündeme gelmişti. Sadece ABD ve Guatemala’da test edilen Novi cüzdanı PAXOS firması ile ortak geliştirildi. PAXOS firması hatırlanacağı üzere PAX Gold kripto parasını ve sonradan ismi USDP olan PAX dijital dolarını tedarik ediyor. USDP çok yaygın değil ve bir kaç borsada işlem görüyor.

WhatsApp kesin olarak ne zaman Novi cüzdan entegrasyonunu duyuracak bilinmiyor. Bununla birlikte Novi cüzdanının yaygınlaşması WhatsApp için de yaygın bir ödeme yöntemi olacağı anlamına geliyor.

AKTİF OLARAK KULLANILIYOR 

WhatsApp''ın Payments (Ödemeler) özelliği, şu anda sadece Brezilya ve Hindistan''da aktif olarak kullanılabiliyor. 2018 yılında duyurulan özellik, hala beklenen yaygınlaşma seviyesine ulaşabilmiş değil.

İlgili Haberler