Whatsapp'tan mesaj silmede yeni özellik: Herkes çok sevinecek

Whatsapp'tan mesaj silmede yeni özellik: Herkes çok sevinecek
WhatsApp, mesaj silme özelliğini 2 gün 12 saate çıkardı. Artık bir mesajı karşı tarafa gönderdiğinizde, gönderdiğiniz kişi mesajı görse de görmese de 2 gün sonrasında hem onun arşivinden hem de kendi arşivinizden silebileceksiniz.

WhatsApp, mesajlaşma ayarları için yeni bir güncelleme yaptı. Yeni güncelleme ile artık gönderilen mesajlar iki gün sonra bile silinebilecek. Uygulama bu güncellemesiyle kullanıcılarının yaşam kalitesini artıracağı ifade etti.

Bu güncellemeden önceki ayarlarda WhatsApp, Herkes için Sil seçeneğini genellikle bir saatten sonrasında otomatik kaldırıyordu. Yani kullanıcıların mesajları silmeleri için kısıtlı süreleri bulunmaktaydı, fakat şimdi getirilen özellikle birlikte bu süre daha da uzatılmış oldu. Önceden, bu silme seçeneği bir saat, sekiz dakika ve on altı saniye olarak sınırlandırılmıştı. Fakat şimdi, Herkes İçin Sil seçeneği 2 gün ve 12 saatten daha uzun bir süre kullanılabilir hale gelecek nitelikte değiştirildi. Böylece, iki gün önce gönderilen mesajlarınızı bile silebilir ve yerine “Bu mesaj silindi” bildirisini bırakabilirsiniz.

Sosyal medya şirketi bu güncellemeyi dün erken saatlerde (9 Ağustos 2022) açıkladı.

ÖZELLİK NASIL KULLANILIR

Bir mesajı silmek için, silmek istediğiniz mesajı basılı tutmanız ve ardından Sil > Herkes için Sil''i seçmeniz yeterli olacak. Ancak, bu işlevin amaçlandığı gibi çalışması için hem göndericinin hem de alıcının WhatsApp''ın en son sürümünde olması gerektiğini hatırlatalım. Bu özellik ilk olarak geçen ay iOS platformunda test edilirken keşfedilmişti.

İlgili Haberler