Wikipedia’dan kripto yasağı

Wikipedia’dan kripto yasağı
1 Mayıs 2021 Pazar günü tarihinden itibaren Wikipedia uygulaması kripto para sorularına yanıt vermeyecek ve kripto para bağışlarını kabul etmeyeceğini duyurdu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Wikipedia 2014 yılından bu yana kripto paraları kabul ediyordu. Kâr amacı gütmeyen kuruluş, bugüne kadar Bitcoin, Ether, Dogecoin, Litecoin ve USDC gibi sabit coinler de olmak üzere diğer popüler kripto para birimleri ile bağış almaya açıktı. Geçtiğimiz aylarda ise bu konu tartışmaya açıldı.

Wikimedia tartışma sayfasında, kripto eleştirmenleri Wikipedia‘ya kripto bağışlarıyla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Çoğu eleştirmen, Wikipedia’nın çevresel kaygılar nedeniyle kripto bağışlarını kabul etmeyi bırakması gerektiğini savundu. Yapılan anket de topluluğun kripto paralar ile yapılan bağışlara karşı olduğunu ortaya koydu. Tüm bu gelişmelerin sonucu olarak Wikipedia da son kararını açıkladı.

1 Mayıs 2021 Pazar günü, kâr amacı gütmeyen Wikimedia Foundation, artık kripto para bağışlarını kabul etmeyeceğini açıkladı. Karar, Wikipedia topluluğunun aldığı kripto kabul etmeyi durdurma talebinin ardından gelen üç aylık bir tartışma döneminden sonra verilmiş oldu.

Kuruluştan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Wikimedia Vakfı, kripto para biriminin bağış aracı olarak doğrudan kabulünü durdurmaya karar verdi. Gönüllülerimizden ve bağışçı topluluklarımızdan gelen taleplere dayanarak kripto para birimini doğrudan kabul etmeye 2014 yılında başladık. Bu kararı aynı topluluklardan gelen son geri bildirimlere dayanarak veriyoruz.

İlgili Haberler