Wikipedia'dan Türkiye açıklaması

Wikipedia'dan Türkiye açıklaması
Türkiye aleyhinde yayınladığı içerik gerekçesiyle yaklaşık 10 aydır erişimi yasaklanan Wikipedia'nın Yönetim Kurulu Başkanı Katherine Maher, "İçeriklerin kontrolü üzerinde bizim bir etkimiz yok" dedi.

Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia Yönetim Kurulu Başkanı  Katherine  Maher,  euronews Türkçe'ye konuştu.  

Nisan 2017 tarihinden bu yana Türk yetkililerle çok sayıda görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Maher, Türk mahkemelerine söz konusu yasağın gözden geçirilmesi için yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını söyledi.  
  
Maher yaptığı açıklamada Türkiye'de devam eden Wikipedia yasağıyla ilgili, "İçeriklerin kontrolü üzerinde bizim bir etkimiz yok." açıklamasını yaptı.  

"TÜRKİYE'Yİ ÖZLEDİK" KAMPANYASI BAŞLATMIŞTI
  
Yaklaşık 10 aydır Türkiye'den giriş yapılamayan Wikipedia dün Facebook sayfası üzerinden #WeMissTurkey (Türkiye'yi özledik) hasthag'iyle bir kampanya başlatmıştı. 

Kampanya ile ilgili Wikipedia’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Bir sabah uyansanız ve Wikipedia’ya erişemeseniz ne hissederdiniz? Türkiye 10 ay önce bu durumu yaşadı. Türkiye’de yaşayan 80 milyon insan bir anda  Wikipedia’yı  okumaktan ve Wikipedia’ya destek vermekten alıkonuldu. İşte bu yüzden bu hafta boyunca Türkiye ile ilgili bilgiler paylaşacağız. #WeMissTurkey hasthagiyle bize Türk kültürüyle ilgili soruları sorun ve biz de bütün bir hafta boyunca bilgileri güncelleyelim” ifadelerine yer verilmişti.

İlgili Haberler