Windows 7 kullanım oranı şaşırtmaya devam ediyor

Windows 7 kullanım oranı şaşırtmaya devam ediyor
Microsoft‘un en güncel olarak duyurduğu Windows 10, hala bazı kullanıcılar tarafından tercih edilmiyor. 2009'da piyasaya sunulan Windows 7, kullanımı sadece yüzde 1 oranında düştü.

Microsoft‘un en güncel olarak duyurduğu Windows 10, hala bazı kullanıcılar tarafından tercih edilmiyor. Bunun sebebi olarak da 7‘nin yüksek kullanım oranı görülüyor. Çünkü Microsoft‘un desteği bitirmesine rağmen kullanıcılar, eski işletim sistemini kullanmaya devam ediyor.

Son belirlenen kullanım oranlarına göre, güncelleme desteğinin bitmesinin ardından, Windows 7 kullanımı sadece yüzde 1 oranında düştü. Güncellemenin devam ettiği dönemde 26.2 olan oran, şu anda 25.2 oranına gelmiş durumda. Böylelikle Windows 7 kullanıcılarının, daha yeni bir sistem için yükseltme yapmayı tercih etmediği belirlendi.

Ancak bu düşüşün ocak ve şubat aylarında gerçekleştiği belirtildi. Bu nedenle düşüşün artması ve kullanım oranının azalması bekleniyor. Ancak insanların işletim sistemini çok sevdiğinden, Windows 10‘a geçiş yapmayacağı da göz önünde bulunduruluyor.