Windows 7 ve Windows 8.1 tarih oluyor!

Windows 7 ve Windows 8.1 tarih oluyor!
Yakın bir zamanda Microsoft'un eski Windows sistemlerine sahip PC'ler tarih olacak.

Microsoft'un birçok kullanıcı tarafından en çok ilgi gören işletim sistemlerindenWindows 7 ve görece daha az popüler olan Windows 8.1'le çalışan bilgisayarların üretimi 31 Ekim 2016 itibariyle durdurulacak. Söz konusu hamleninWindows 7'ye sunulan desteğin artık yavaş yavaş sona ermesiyle birlikte geldiğini söyleyebiliriz. Zira 2015'in başı itibariyle ana desteği kaybeden Windows 7, resmi olarak 2020'nin başında artık Microsoft tarafından desteklenmeyecek.

Windows 7 açısından aslında söz konusu işletim sisteminin cihazlarda ön yüklü olarak gelmediği biliniyor. Diğer yandan Microsoft söz konusu sürümün Professional edisyonu için bu üretimlere 31 Ekim 2016'ya kadar süre tanıdı.

Diğer yandan Windows'un bu eski sürümlerinin yüklü olarak yer aldığı makineleri edinmenin halen bazı yasal yolları da mevcut olacak. Bununla birlikte Windows 10'la gelen cihazları da daha önceki sürümlerle çalıştırmak mümkün.

Örneğin Windows 10 Pro'yla gelen her cihaz, Windows 8.1 Pro ya da Windows 7 Professional işletim sistemlerine döndürülebiliyor ve Microsoft bu sürümlere destek vermeyi sürdürecek. Kullanıcıların bunun için yapması gereken, istedikleri Windows sürümünün yükleme medyasını kullanmak ve bu sistemi manuel olarak aktive etmek.

Diğer yandan custom image'lardan yararlanarak da eski Windows sistemlerini kullanmak mümkün olacak. Ayrıca OEM System Builder'ı sipariş eden küçük PC üreticileri de bu eski Windows'larla çalışan yeni PC'leri üretmeye ve satmaya devam edebilecek.