Xiaomi'den flaş karar: APK indirmesini engelliyor

Xiaomi'den flaş karar: APK indirmesini engelliyor
Xiaomi, cihaz sahiplerinin üçüncü taraf kaynaklardan APK dosyalarını kopyalamasını ve paylaşmasını engelleyen açık kaynaklı bir Android projesini duyurdu.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Xiaomi açıklama yaptı. Şirket, cihaz sahiplerinin üçüncü taraf kaynaklardan APK dosyalarını kopyalamasını ve paylaşmasını engelleyen açık kaynaklı bir Android projesini duyurdu. Nedeni olarak ise “özel kaynakları korumak” olarak açıkladı.

Xiaomi, uygulamaların yalnızca Google Play Store''da veya diğer güvenilir pazarlarda kullanılabilir olmasını istiyor. Ancak Google şirketin bu girişimine açıkça karşı çıktı fakat rekabet veya kaynakların özel kaynakları koruma nedeniyle değil. Sebep, Xiaomi tarafından hazırlanan yazılımın önemli bir dezavantajı olması.

Bu yazılım, APK dosyalarının yalnızca Android''in normal (özel) yapısından çıkarılmasını engellemek için tasarlanmış. Ancak Google çalışanlarından birine göre bu sınırlamayı aşmak için Android sisteminde hata ayıklama yapısını yüklemek yeterli olacak ve bu, APK''yı her zamanki gibi çıkarmaya olanak sağlayacak.

İlgili Haberler