Xiaomi Fortune Global 500 listesine damga vurdu

Xiaomi Fortune Global 500 listesine damga vurdu
Huawei'nin akıllı telefon pazarındaki ağırlığını kaybetmesi ile sahneye çıkan Xiaomi, Fortune Global 500 listesine damga vurdu. Xiaomi 2021 yılı ikinci çeyreği itibariyle Apple‘ı geçerek dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi oldu.

Shift Delete’te yer alan habere göre, Huawei‘nin ABD tarafından kara listeye alınması ve akıllı telefon pazarındaki ağırlığını büyük ölçüde kaybetmesinin ardından ciddi şekilde büyüyen şirketlerden biri de Xiaomi oldu. Bu süreç içerisinde hızla büyüyen şirket, 2021 yılı ikinci çeyreği itibariyle Apple‘ı geçerek dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi oldu.

Shift Delete''te yer alan habere göre, Xiaomi’nin özellikle akıllı telefon tarafında elde ettiği bu başarısı da karşılıksız kalmadı. Global 500 olarak da bilinen, gelir olarak ölçüldüğünde dünya çapında ilk 500 şirketin sıralandığı Fortune Global listesine adeta damga vuran şirket, daha önce de yer aldığı bu listedeki sıralamasında da ciddi bir sıçrama gerçekleştirdi.

FORTUNE GLOBAL LİSTESİNDE 
Fortune Global 500 listesine üçüncü kez dahil olan ve her yıl yükselişini sürdüren şirket, 2021 yılında 84 basamak birden yükselerek 338. sıradan kendine yer buldu. Aynı zamanda bu yıl İnternet ve Perakende alanında en hızlı büyüyen şirket ünvanının da sahibi olan Xiaomi, bu sonuç ile birlikte en büyük küresel başarılarından birine imza attı.

Tabii ki şirketin bu başarısı kesinlikle tesadüf değil. 2020 yılında toplam 38 milyar dolarlık gelir bildiren Xiaomi pazar beklentilerini aştı ve net kârın yanı sıra gelirde de hızla büyüme kaydetti. Şirket, 2021 yılı ilk çeyreğinde ise 49,4 milyon adet telefon sevkiyatı gerçekleştirerek yaklaşık 12 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bu da yıllık yüzde 55‘lik büyüme oranına denk gelmektedir.

Özellikle Redmi serisi telefonlarda küresel olarak ciddi gelir elde eden Xiaomi, önümüzdeki günlerde uzun süredir beklenen Mi MIX 4 modelini de kullanıcılar ile buluşturacak.